• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czas pracy a kieszonkowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Czas pracy a kieszonkowe

bec3 > 12-12-2013, 13:43

Witam, chciałam się poradzić a właściwie zapytać, jak wygląda sprawa kieszonkowego a czas pracy?
    Mam ustalony czas pracy 30-35h tygodniowo i kieszonkowe w wysokości 90 euro.
    Jednak zdarzało się, że nie wyrabiałam tyle godzin tygodniowo, tylko mniej. Od jakiegoś czasu zaczynam znacznie dłużej opiekować się dzieckiem, więc mam nadgodziny za które mi początkowo nie płacono. Nie upominałam się bo wychodziło 3,4 h więcej a zdarzało się prędzej, że nie wyrabiałam nawet tych 30h, więc było mi trochę głupio, bałam się też, że jak zdarzy się tydzień że nie będe miała 30 h, to obniżą kieszonkowe i miałam obawy, że mogą mi "dołożyć" pracy.
    Chciałam zapytać, czy mogę ubiegać się o dodatkowe pieniądze za nadgodziny, czy z racji tego, że zdaża mi się czasem nie wyrabiać tych 30h to nie powinnam?
    Dziękuję za rady.
  • Re: Czas pracy a kieszonkowe

Gosia1423 > 12-12-2013, 22:18

Przede wszystkim zależy od tego w jakim kraju pracujesz, bo 90 euro w Hiszpanii, a 90 euro w Niemczech robi różnicę. 

Gosia > 02-01-2014, 17:43

A na czym polega ta różnica?

Gosia1423 > 02-01-2014, 21:25

Różnica jest prosta, gdyż inne zarobki są w centrum Londynu, niż gdzieś na prowincji, to samo dotyczy państw inne zarobki są w Niemczech, a inne w Hiszpanii. 

Gosia > 02-01-2014, 23:51

Mam teraz pytanie do dziewczyn bedacy au pair w Irlandi jak sie przygotowac w sensie chodzi mi o to ubezpieczenie, bycie tam legalnie. jak to wyglada-dodam ze szukam na wlasna reke nie przez agencje.

mar > 03-01-2014, 1:10

Gosia napisał(a):Mam teraz pytanie do dziewczyn bedacy au pair w Irlandi jak sie przygotowac w sensie chodzi mi o to ubezpieczenie, bycie tam legalnie. jak to wyglada-dodam ze szukam na wlasna reke nie przez agencje.
    Ubezpieczenie musi Ci zapewnić host rodzina.
  • Starszy wątek Nowszy wątek