• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kiedy szukać rodziny na wakacje?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Kiedy szukać rodziny na wakacje?

cookiemonster > 12-12-2013, 10:57

Hej,

Pytanie do doświadczonych, jak myślicie kiedy najlepiej szukać rodziny na summer au pair? Kiedy najwięcej rodzin zaczyna być aktywnych, kilka miesięcy wcześniej czy "na ostatnią chwilę" tuż przed wakacjami? Kraje jakie mnie interesują to Hiszpania, UK, Irlandia.

• Re: Kiedy szukać rodziny na wakacje?

women > 12-12-2013, 11:05

Ja myślę, że od nowego roku, nawet jeśli będzie mieć otwrtą aplikację wcześniej to nic nie zaszkodzi a może trafi się tak, że od razu będziesz kogoś mieć.
    Na ostatnią chwile, nie warto...

Cassie > 12-12-2013, 20:19

Ja zaczynałam szukać od kwietnia

Gosia1423 > 12-12-2013, 22:15

Ja swoje poszukiwania jako summer au pair w Hiszpanii rozpoczęłam  w styczniu i myślę, że to jest dobry moment. Możesz na spokojnie przeglądać oferty, porównywać je, bo nie masz presji czasu, co za tym idzie, że są większe szanse na podjęcie właściwej decyzji

tusia > 30-12-2013, 21:12

Hej! (:

Właśnie zaczynam szukanie pracu jako Au Pair w UK na te wakacje. To będzie mój pierwszy taki wyjazd. (;

Czytałam różne opinie i wydaje mi się, że bezpieczniej jest skorzystac z agencji, czy to prawda? Czy należy wybrac jedną agencję, czy może lepiej zgłosic się do kilku i czekac na oferty? Nie do końca wiem jak to wyszystko działa, liczę na jakieś dobre rady! (;

cookiemonster > 31-12-2013, 0:47

Po moim pierwszym wyjeździe stwierdzam, że w Europie lepiej jest jeździć bez agencji, tylko po prostu trzeba znaleźć fajną, normalną rodzinę, a nie wybierać pierwszą lepszą która nas zaakceptuje. Wydaje mi się, że trafić na wspaniałych lub okropnych ludzi można zarówno z agencją jak i samemu. Jeśli jesteś z agencją, to o tyle lepiej że masz wsparcie na miejscu gdy coś będzie nie tak (przynajmniej powinnaś mieć). Jeśli wolisz mieć bezpieczne zaplecze, to zdecyduj się na agencję. Jeśli uważasz że będziesz sama potrafiła wybrać pasującą Ci rodzinę i później się z nimi dogadać, to możesz szukać na własną rękę w internecie. Ja moją poprzednią host family tak właśnie znalazłam i nie zamieniłabym ich na innych

alciak > 24-04-2014, 1:16

W tamtym roku zaczełam szukać już w lutym (hahaha), w tym roku zaczelam 3 dni temu i mam na 80% pewny wyjazd do Hiszpanii na miesiąc lub więcej (to juz zależy ode mnie). Szukałam na APW.
    Au Pairką idealną nie jestem - 18 lat, czas bardzo ograniczony bo tylko na wakacje (ew. 2 tyg wczesniej i pózniej, wiec zbierają się 3 miesiace), brfak prawa jazdy, znajomość tylko angielskiego, doświadczenie również nie za duże 
    zaaplikowałam do tej rodzinki wczoraj, wymienilam z nią dokladnie 3 wiadomości i umówiliśmy sie na skype

Gosia1423 > 24-04-2014, 22:22

Do wszystkich młodych i rządnych przygód. Zanim się podejmie decyzję o wyjeździe, trzeba najpierw troszkę "prześwietlić" rodzinę, zapoznać ją i być z nią w kontakcie dłużej niż 1 dzień... Przy wyborze trzeba kierować się zdrowym rozsądkiem i wykazać dużo cierpliwości, aby odnaleźć właśnie "tą rodzinę". 

alciak > 25-04-2014, 2:18

<B><s></s>Gosia 1423<e></e></B>, to nie jest tak że wyjeżdżam w tej chwili. Pisząc ze wyjazd jest prawie pewny mam na myśli ze obie strony - ja i host rodzina- wyraziliśmy chęć na współpracę i dążymy do tego żeby wszystko doszło do skutku. Jeśli chodzi o prześwietlanie i sprawdzanie rodziny - jasne że to zrobię, i to bardzo dokładnie. Wizja wyjazdu do Hiszpanii jest dla mnie bardzo ekscytująca, ale bez przesady, nie rwę się, byleby tylko wyjechać
  • Starszy wątek Nowszy wątek