-
-
z Railcard pociągiem taniej o 1/3
PolishGirl > 09-12-2013, 18:16
Hej Dziewczyny!
chciałam Was zapytać szczególnie te, które mieszkają poza Londynem, a podróżują często pociągami. otóż czesto statnio jeżdżę do Londynu i myślę nad wykupieniem sobie Railcard za Ł30 na cały rok, z którą będę mogła kupować bilety czy to do Londynu czy na Lotnisko o 1/3 taniej. wiec obliczyłam, że po 5 przejazdach już mi się koszt zwróci. tylko, że ja skonczyłam już 27 lat wiec studencka (16-25 lat) mi nie przysługuje. ostatnio spotkałam hiszpankę która powiedziała mi, że ona korzysta z takiej karty a jest starsza jeszcze ode mnie. po przejrzeniu strony http://www.railcard.co.uk/ wychodzi, że jedyną opcją dla mnie byłaby network railcard.
Kiedy zapytałam Hosta o to od razu mnie zbył, że to na pewno nie dla mnie, że ja się nie łąpię na tę. (on podrózuje ale ma kartę seniora). nie chce mi się wierzyć w to co powiedział bo tamta dziewczyna miała min 35 lat i powiedziała, że ona to wykupiła i ma o 1/3 taniej bilety. przestudiowałam tę stronę i w sumie nie znalazłam przeciwskazań dla mnie, ale może akurat coś przeoczyłam bo zrozumiałam tak z 95% tekstu. Czy któras z was się orientuje a może korzysta? Przypominam, że mam 27 lat, bez własnej rodziny, nie jestem uposledzonachoć czasami sobie tak żartujemy
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi bo w weekend jadę do Londynu, a za 2 tyg potrzebuję znów bilety na lotnisko (ok 40 fuli return!) wiec jak cos to wyrobię tę kartę i mam nadzieję troszkę zaoszczędzę.