• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy to w ogóle ma sens?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Czy to w ogóle ma sens?

anek1987 > 08-12-2013, 18:41

Hej,

Myślę od kilku dni na wyjazdem do USA... Wpadło mi to do głowy i chciałabym zasięgnąć informacji, od osób, które już w tym siedzą
    Byłam Au Pair dwukrotnie w Anglii, mam pozytywne doświadczenia, lubie dzieci, miałam okazje pozwiedzać.
    Studia już skończyłam (pedagogika), pracuję, ale coś mnie ciągie. Chcę znowu gdzieś wyjechać. Sęk w tym, że mam 27 lat. Z tego co patrzyłam agencje przyjmują do 26... czy jestem za stara? Od razu też powiem ,ze chciałabym wyjechać tylko na wakacje 2,5 - 3 miesiące.
    Czy to w ogóle ma sens, żeby jechać na tak krótko? Wiem, że opłacać finansowo to się na pewnie nie będzie, ale na tym mi nie zależy tak bardzo.
    Chciałabym pojechać do dużego miasta... NYC to pewnie marzenie ściętej głowy, ale Chicago, Boston?
    Czy da się to znaleźć rodzinkę, załatwić wszelkie formalnosci bez agencji? Czy lepiej nie ryzykować?
    Jak wygląda kwestia wizy?

Czy może lepiej stawiać na Kanadę, gdzie nie trzeba miec wizy?
    Co w ogóle sądzicie o takim pomyśle? Da się to zrobić? Ma to sens? Z góry dzięki za wszelkie porady.
  • Re: Czy to w ogóle ma sens?

ewelinagr88 > 08-12-2013, 19:14

jesli na 2-3 miesiace to pozostaje tylko camp counselor program tam chyba tez masz miesiac na zwiedzanie, inaczej zadna agencja ci nie pozwoli jak wspomnisz ze chcesz zaraz wracac, wyjazdy do Usa sa na min 1 rok, wiekowo juz i tak za pozno na bycie au pair w USA takze chyba tylko camp counselor pozostaje, nigdzie nie pisalo o wieku ale spytaj sie agencji ktora organizuje ten wyjazd
  • Starszy wątek Nowszy wątek