-
-
Wszystko krok po kroku
123Martyna123 > 06-12-2013, 18:45
Hej ! Przeszukałam tematy w dziale USA i niczego nie znalazłam na ten temat.
Planuję wyjazd w 2015 roku zaraz po maturze. Na temat programu Au pair w USA przeczytałam dość sporo ale nadal nie do końca wiem co i jak po kolei robić. Wiem tyle że jak na razie mogę tylko zbierać godziny i poszukać agencji (może jakieś polecacie). Więc moje pytanie to co robić krok po kroku. Strasznie się boję że o czymś zapomnę i wyjazd nie wypali, a marzę o nim od 3 lat. Zależy mi na tym żeby wypowiedziały się obeznane osoby najlepiej, które już były na takim wyjeździe ale mile widziane też inne opinie
Z góry dziękuję -
Re: Wszystko krok po kroku
Johnson > 11-12-2013, 2:08
Najwidoczniej nie szukałaś za dobrze
Iszym i najważniejszym krokiem , jest wybór agencji...potem one Cie poprowadzą przez wszystkie kolejne kroki -
panama > 12-02-2014, 5:51
Ja polecam Ci Prowork -
balbina > 14-02-2014, 10:49
tak, myślę, że napisanie maila do agencji jest najrozspądniejszym pomysłem.
Jeżeli myślisz o wyjeździe już 1rok wcześniej to warto abyś nie tylko zbierała godziny opieki nad dziećmi, ale i zdjęcia, filmiki.
To jest to co możesz teraz już zacząć robić, kolejnym krokiem jest wybór agencji, wpisz sobie w google lub na forum:
Cultural Care
Au Pair in America
Prowork
Gawo
- cztery agencje, które organizują wyjazdu do USA, wyczytaj opinie, porównaj ceny - przemyśl.
Ja proponuję abyś zaczeła brać się na poważnie za aplikację 7 miesięcy przed Twoim planowanym wyjazdem.
Pooglądaj filmiki innych au pair, nakręć coś nowego, orginalnego, z różnych pór roku.
aha. najważniejszym krokiem - jest prawo jazdy, nie wiem czy już masz czy nie, ale to dość ważny krok, jeździj po ulicach, trenuj, później łatwiej Ci będzie w USA.
To tyle, resztą kroków zajmie się agencja, to co musisz mieć to świadectwo ukończenia szkoły, zaświadczenie o nierkalności, prawo jazdy, międzynarodowe prawo jazdy, paszport, referencje, zdjęcia i filmik ( nie jest konieczny, ale polecam )
no to chyba tyle, życzę powodzenia! -
agatex > 02-10-2015, 11:10
Ja jestem w Gawo, jestem w kontakcie z Pania konsultantka caly czas, rozmowe mialam przez skajpa (co jest dla mnie lepsze bo mieszkam w anglii), wszystko jest okej, Pani jest bardzo mila i pomocna, moj profil bedzie otwarty w polowie pazdziernika, mam nadzieje