• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wyjazd i wszystko co do niego potrebne

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Wyjazd i wszystko co do niego potrebne

Meow22 > 27-11-2013, 15:37

Hej wam wszystkim

Jestem tu nowa jak i również w środowisku au pair, 11 grudnia wylatuję do Angli gdzie przez stronę au pair world znalałam rodzinkę z którą szybko nawiazałam kontakt (różnica kilku godzin w wysłaniu aplikacji a pozytywnej odpowiedzi) od 24 listopada piszemy ze sobą codziennie, odpowiedzi na moje wiadomości są szybkie i treściwe. Z hostką rozmawiałam telefonicznie dwukrotnie, podczas pierwszej rozmowy przeszło 20 minut, moje obowiązki zostały mi podane, co robią dzieci, w  jakich godzinach, co jedzą etc. Moje kieszonkowe zostało zaproponowane przeze mnie (kwota) ktora została zaakceptowana przez nią. Na moją prośbę hostka wstawila na swoj profil zdjęcie dzieci, oraz teraz dostałam odpowiedź w wiadomości że doda swoje zdjęcie i męża co by ułatwić mi ich rozpoznanie na lotnisku. Wcześniej sprawdziłam ją na facebooku i zdjecie dzieci które wstawiła na swój profil na stronie au pair world  pokrywa się z tymi samymi dziećmi których inne zdjęcia ma na swoim profilu fejsowym ).
    Mój wyjazd tam jest prawdopodobnie dwuletni więc mam zamiar zakupić sobie EKUZ przed wyjazdem. Przez telefon hostka wydaje się być przemiłą osobą, chętną do wszelkiej pomocy, jest zainteresowana mną (co jem,czego nie,świetami u nas, oraz moimi planami na wyjazd do Polski na urlop).  Również ten wyjazd zawiera pomoc ich obecnej au pair zanim ich opuści z początkiem stycznia, bym poznała dzieci, ich rutynę jak i plan dnia. To zostało ustalone już w pierwszej wiadomości jaką dostałam po akceptacji mojej aplikacji.

Wraz z tym mam te kilka pytań które ostatnio nasunęły mi się do głowy na chwilę obecną:

1. Czy orientuje się ktoś jakie dokumenty trzeba złożyć w biurze w mieście gdzie będzie się uczęszcało na kurs ESOL?
    2. Czy jako au pair obowiązuje mnie rezydentura? Jak to wygląda? Czy muszę składać jakieś papiery czy po prostu lecę bez problemów do UK?
    3. Jeśli muszę złożyć to jakie dokumenty i gdzie i do kiedy?

Za wszelką pomoc będę dozgonnie wdzięczna
  • Starszy wątek Nowszy wątek