• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

czy nie za szybko?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• czy nie za szybko?

• czy nie za szybko?
  • czy nie za szybko?

skiski > 23-11-2013, 21:24

Cześć dziewczyny 

Chciałabym wyjechać w czerwcu lub lipcu jako au pair  z Gawo .Teraz mamy listopad i nie wiem czy nie jest za wcześnie na składanie tych potrzebnych dokumentów ,kontaktowania sie już z gawo itd. Powiedzcie mi czy już mam działać czy jeszcze za wcześnie ?    
  • Re: czy nie za szybko?

ewelinagr88 > 23-11-2013, 21:43

działaj bo zanim znajdziesz rodzinkę to potrwa długo, możesz z matchować się z nią w marcu lub  w kwietniu a wyjazd moze być sierpień/wrzesień wpisujesz tam datę najwcześniejszego wylotu będziesz mieć więcej czasu na PM

yamisouls > 23-11-2013, 23:14

Dokładnie, ja chcę wyjechać lipiec/sierpień a już zaczęłam wypełniać aplikacje. Tyle, że w APiA

vanessa > 24-11-2013, 13:04

Dokładnie - jak napisały dziewczyny wyżej - już możesz zabrać się za wypełnianie aplikacji Ja zaczęłam wypełniać aplikację z APiA w połowie lipca i z nadzieję, że wyjadę jeszcze w tym roku... a tu jak się okazuje dołączam do Au Pairek 2014

marysia12 > 24-11-2013, 14:17

Witam Was Moje koleżanka jest w takiej samej sytuacji, też planuje wyjazd na początku wakacji i już wszystko zaczęła robić. Chyba im wcześniej, tym lepiej

skiski > 25-11-2013, 0:54

A co do wideo kiedy trzeba go dać ?  czy można dodać jakoś  później . W styczniu prawdopodobnie mam mieć praktyki z dzieciakami i jakieś materiały bd miała na film ale to długo potrwa pewnie pod koniec marca bd coś miała  kurcze myślałam ze już bd miała wszystko i ze w czerwcu albo lipcu bd mogła sie pakować a wy piszecie ze jesli chce na czerwiec to juz muszę i ze na rodzinkę sie długo czeka ((  kurcze to jak ja zacznę styczeń luty to wychodzi wrzesień październik ale to juz wtedy rodziny nie szukają au pair chyba bo to rok szkolny trwa od dawna ... załamałam sie   kurcze a tak chciałam w tym roku        

yamisouls > 25-11-2013, 1:19

skiski napisał(a):A co do wideo kiedy trzeba go dać ?  czy można dodać jakoś  później . W styczniu prawdopodobnie mam mieć praktyki z dzieciakami i jakieś materiały bd miała na film ale to długo potrwa pewnie pod koniec marca bd coś miała  kurcze myślałam ze już bd miała wszystko i ze w czerwcu albo lipcu bd mogła sie pakować a wy piszecie ze jesli chce na czerwiec to juz muszę i ze na rodzinkę sie długo czeka ((  kurcze to jak ja zacznę styczeń luty to wychodzi wrzesień październik ale to juz wtedy rodziny nie szukają au pair chyba bo to rok szkolny trwa od dawna ... załamałam sie   kurcze a tak chciałam w tym roku

Filmik zależy od agencji, niektóre wymagają przed otworzeniem roomu, inne nie.
    Znalezienie rodziny jest kwestią bardzo indywidualną, czasami już pierwszy match jest tym perfect, a innym razem dopiero dwudziesty. Więc głowa do góry, nic nie jest stracone jeszcze, to w końcu jeszcze ponad pół roku  

skiski > 25-11-2013, 2:15

A Ty [font=comic sans ms, cursive;font-size:18px]yamisouls [/font]masz juz wideo czy jesteś w trakcie robienia ? Będziecie dawać jakies papierki np ukonczenie stażu w przedszkolu , świetlicy , w domu dziecka itd? Czy to np przyspieszy w jakim stopniu znalezienie rodzinki czy wystarczy kilka zdjęć z dzieciakami którymi sie zajmowałyście ?  

yamisouls > 25-11-2013, 16:10

Video będę dopiero robić mam na to cały grudzień bo dopiero w styczniu idę na interview. Wstępnie już sobie wymyśliłam jak to ma wyglądać, ale zobaczymy co z tego wyjdzie Żadnego stażu ani wolontariatu w żłobku czy przedszkolu nie miałam więc będę miała tylko standardowe referencje.

gingerspice > 25-11-2013, 19:17

Hej  

<b>Również planuję wyjazd na lipiec/sierpień niby wypełniam już aplikację w culture care ale każdy mi to odradza.Najlepsze opinie slyszalam o proworku, au pair in america oraz gawo. Podzielcie się do, której agencji poszłyscie </b>
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna