• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Host-mama ciągle ma konto na APW

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Host-mama ciągle ma konto na APW

Foxy Lady > 10-11-2013, 17:54

I bezczelnie je aktualizuje! Wrzuca zdjęcia z np. naszej wyprawy do Legolandu. Ostatnio logowała się wczoraj. Do mnie żadnych uwag nie ma - nic mi nie powiedziała, więc cała ta sytuacja jest tym dziwniejsza dla mnie. Szuka au pairki, która zaczęłaby w tym miesiącu lub w przyszłym. Nie chcę się pytać i zaczynać konfliktu (hostka jest osobą, która na każde zwrócenie uwagi odpowiada defensywą). Miałam tu zostać do sierpnia 2014. Na razie szukam pracy, żeby mieć jakąś podstawę, aby tu zostać (w Polsce nie mam do czego wracać).
    Byliście w takiej sytuacji?
  • Re: Host-mama ciągle ma konto na APW

PolishGirl > 10-11-2013, 18:29

mnóstwo Operek zostaje bez pracy z dnia na dzień. Rodziny mówią, że "coś tam" i nie potrzebują już Aupair i trzeba opuścić dom. moja znajoma operka rozpoczęła pracę w czerwcu, przesiedziała całe wakacje z dziećmi, w trakcie których pomagała przy przeprowadzce (samotny ojciec wiec musiała pomagać we wszystkim), we wrześniu zapłaciła za college i zanim cokolwiek się zaczęło ciekawego powiedzieli jej, że nie potrzebują jej bo dziewczyna Hosta zamieszkała już z nimi w nowym domu -zwyczajnie przyszła sobie na gotowe, a dziewczynę wyrzuciła. Nawet nie powiedziała do widzenia, a dzień przed wyjazdem na nią nakrzyczała bez powodu.

Foxy Lady > 10-11-2013, 21:04

Weź mnie nie strasz...
    Mam tutaj już zobowiązania i nie mogę wrócić ot tak... Np. podpisałam umowę o kontynuację leczenia u ortodonty i kończy się ona w następne wakacje.
    Czyli serio muszę szukać pracy... Kurczę, nie wiem, czy zostawać z nimi na święta czy nie. Boję się, że jak pojadę na święta do Polski to hostka zadzwoni i powie, że mam nie wracać.
    Logowała się też dzisiaj i musiała to zrobić całkiem niedawno, bo przed chwilą wyszła z domu...

evvve01 > 11-11-2013, 19:03

ta hostka to jakaś niepoważna kobieta. Ja bym się wolała zapytać prosto z mostu niż tak czekać i nie wiedzieć na czym się stoi . :/

PolishGirl > 11-11-2013, 23:14

albo udaj glupią i podpytaj się czy jest z Ciebie zadowolona... a wiadomo coś o poprzednich operkach? mieli jakieś?

Foxy Lady > 12-11-2013, 1:07

Mieli poprzednio au pairkę z Węgier, ona ma 28 lat a hostka 32, więc może też chodzi o to, że lepiej się dogadywały, bo ja mam 20 lat. Poza tym to, czego się nasłuchałam o tej poprzedniej au pairce to głowa mała... Że dużo jadła, że ściągnęła swojego faceta do ich domu i mieszkał tam z nimi jakieś 8 miesięcy i że on też dużo jadł, że razem z nimi przyjechał pies, który gubił sierść, że miała wiecznie burdel w pokoju, że jest nierozgarnięta, że zawsze wszystko psuła, że nie miała w ogóle doświadczenia z dziećmi, że nawet nie umiała ugotować jajka, że nie miała w ogóle praktycznej wiedzy o prowadzeniu domu, że nie umiała sprzątać i tak dalej... Ale mimo to trzymali ją przez rok. 
    Dzisiaj pogadałam sobie z nią, powiedziałam, że dzieci zdecydowanie oglądają za dużo telewizji i że musimy to zmienić. Zgodziła się ze mną, ucięłyśmy sobie dłuższą, przyjazną pogawędkę o edukacji, szkole i dzieciach i w ogóle było bardzo miło. Więc już sama nie wiem, bo jej zachowanie nie wzbudza podejrzeń w ogóle. Powiedziałam jej, że muszę kupić tutaj telefon, to zgodziła się ze mną i nawet poleciła mi firmę. Próbowałam wybadać, co i jak, to powiedziała tylko, że moje sprzątanie bardzo ją zadowala i cieszy się z tego oraz że teraz czas popracować nad relacjami z dziećmi, bo one są dla niej najważniejsze. I tyle.
    BTW logowała się też dzisiaj. Ona się loguje tam codziennie, od wczoraj dostała 4 aplikacje (miała 58 a dzisiaj 62...).

evvve01 > 12-11-2013, 12:00

a może to jej sprawia po prostu przyjemność? ^^

Swoją drogą pamiętam jak ja przesiadywałam na au pair world , jak znalazłam rodzinę to dezaktywowałam konto  ale  brakowało mi tego siedzenia na awp ^^

Foxy Lady > 12-11-2013, 16:03

Jak zdecydowałam się na nią, to kazała mi obiecać, że zakończę rozmowy z innymi rodzinami. Zrobiłam to, jednak wciąż dostawałam bardzo dużo aplikacji, co było irytujące (np. czekałam na maila i sprawdzałam na telefonie, patrzę - o, coś przyszło! a to tylko powiadomienia z APW). W końcu poinformowałam ją, że usuwam konto, ale nie prosiłam, żeby ona to zrobiła. Powiedziała, że ok i tyle.
    W dodatku kłamie. Pisze, że nie pali, a w rzeczywistości jara jak lokomotywa.
    Szuka au pairki na 12-24 miesiące, a z tego co pamiętam to nie można być au pairką w Danii dłużej niż rok. Poza tym ona spokojnie mogłaby sobie wpisać single-parent family. Jej mąż przyjeżdża na weekend lub troszkę dłużej (nie dłużej niż 5-7 dni) średnio raz w miesiącu, on pracuje w Niemczech i tam ma normalnie swoje mieszkanie. Poza tym ona w domu nie robi NIC oprócz gotowania, chociaż często nawet to jest dla niej za dużym wysiłkiem i podaje np. mrożoną pizzę. Z tego co wiem, au pairki mają pomagać w domu, a nie full housekeeping, babysitting i chooy wie co jeszcze.
    A wiecie co jest najgorsze? Nie mogę zmienić rodziny, bo już mam kontrakt u ortodonty w tym mieście, a szukałam rodzinek z tego miasta lub okolic i nie ma...

happy_ewe > 13-11-2013, 11:23

Foxy Lady a ta twoja hostka nie ma tam na pewno napisane, że obecnie znalazła au pair i jeśli ktoś jest zainteresowany to od przyszłego roku (takie profile na apw też są)? Albo może lubi po prostu czytać nowe wiadomości i stwierdziła, że poszuka już na przyszłość ale tak szczerze to mam nadzieję, że wszystko Ci się tam ułoży i obejdzie się bez problemów skoro jest zadowolona. Trzymaj się!

Foxy Lady > 14-11-2013, 0:14

Ma zaznaczone, że chce au pair od tego miesiąca lub od grudnia tego roku... Dlatego boję się, że np. jak pojadę do domu na święta to ona zadzwoni, że już nie muszę wracać bo ona już kogoś innego ma na moje miejsce. Owszem, ma napisane tylko, że obecnie ma au pair. Poza tym zaznaczyła też, że chce au pair z prawkiem (ja nie mam i dość często musimy kombinować kto zawiezie dziewczynki gdzieś, kiedy ona nie może). Dzięki za miłe słowa
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna