-
-
Male au pair a Extraordinaire
Mati > 05-11-2013, 20:33
Czesc wszystkim
Jestem Mateusz a to jest moj pierwszy post na tym forum.
Mam pytanie w zwiazku z programem Extraordinaire. Z tego co mi wiadomo to jedyna agencja, ktora proponuje taki program to APiA(jak sie myle to prosze mnie poprawic), jednak ta agencja nie przyjmuje mezczyzn. No i tu wlasnie pada pytanie ;D Czy znacie jakis inny sposob aby wyjechac do USA w programie extraordinaire?
Pozdrawiam -
Re: Male au pair a Extraordinaire
women > 12-11-2013, 14:57
Cześć Cześć Cześć Mati !!
Z tego, co mi wiadomo tylko ta agencja posiada taki program
A dlaczego zdecydowałeś się właśnie na ten rodzaj programu ? -
evvve01 > 12-11-2013, 15:18
A co to w ogóle za program ? Nigdy o nim nie słyszałam. -
women > 12-11-2013, 15:52
Jest to program dla wykwalifikowanych opiekunków osób które skończyły pedagogikę lubi kierunki z tym związane
Jest droższy jednak Twoje kieszonkowe to 250 $ tygodniowo. -
Mati > 13-11-2013, 0:26
Zastanawiałem sie nad extraordinaire własnie ze wzgledu na studia(ped. wczesnoszkolna). Normalny program tez nie jest zly, no ale zawsze lepiej sie dowiedziec niz pozniej zalowac. Plany mam baaardzo odlegle ale kazda informacja sie przyda ;p tym bardziej dzieki za odpowiedz -
ewelinagr88 > 13-11-2013, 0:42
Mati jest też coś jak camp america możesz jechać jako wychowawca kolonii ale to jest krótkoterminowe i rekrutacja chyba kończy się w marcu albo próbować z Gawo lub CC w normalnym programie lub jeśli jeszcze studiujesz to chyba lepsze dla ciebie będzie work &travel czy swoją przyszłość wiążesz z pracą w przedszkolu?/// -
Mati > 13-11-2013, 23:03
O campie słyszalem i mam zamiar z niego skorzystac. Co do agencji to cos bede musial wybrac bo nie wyobrazam sobie zebym kiedys nie skorzystal z takiej okazji ;p ale to dopiero po licencjacie. Przedszkole jak najbardziej mi odpowiada ale mam nadzieje ze zamim zaczne taki rodzaj pracy to troche pojezdze(po aupair'uje) po europie. -
ewelinagr88 > 14-11-2013, 12:58
ok masz dobry pomysl mam nadzieje że wypali tylko, z tym przedszkolem to pamietaj zeby miec plan B, bo jest duza redukcja w szkolach, na ogol zatrudniaja po znajomosci a do przedszkola zwlaszcza babki, takze gdyby nie wypalilo to zawsze mozesz zalozyc jakoms sale zabaw ,,sloneczko" cos na wzor przedszkola a nawet lepszetez mam specjalizacje nauczycielska ale wole pracowac zagranica niz w szkole -
Mati > 14-11-2013, 14:49
Heh ;D mysle dokladnie tak jak ty ;p jak sie nie uda to zaloze swoja dzialalnosc. Ale moja rodzina ma bardzo duzy zwiazek z dziecmi(w najrózniejszy sposob) wiec jezeli bedzie taka potrzeba to na pewno cos sie wymysli.
Pozdrawiam