• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

internet w rodzinach goszczacych?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• internet w rodzinach goszczacych?

Yoanna > 28-03-2006, 16:21

wszystko zalezy od rodziny i od tego jak sie z nimi dogadasz. zdarzaja sie rodziny co nie maja netu, wtedy pozostaje ci kafejka albo biblioteka. jednak najczesciej maja net i jak masz wolne to mozesz korzystac, chyba ze nie maja stalego lacza, wtedy dostep masz od czasu do czasu. a jak masz szczescie to mozesz miec nawet kompa z netem u siebie.

wiec jak widzisz roznie to moze byc, pytaj sie konkretnej rodzinki o to jak u nich wyglada sprawa z netem, bo to naprawde wazne
  • Re: internet w rodzinach goszczacych?

**agula > 28-03-2006, 18:33

Moi np mieli stale lacze bylam u nich przez rok a z neta ani razu nie skorzystalam bo mi nigdy nie pozwalali...chamy...

takze zalezy na jakichj ludzi trafisz!!!!

bUka > 28-03-2006, 21:16

ehhh ja to się wybieram do usa jako? niedługo,ale boje sie że strace kontakt ze znajomymi jak neta nie będzie, wiec mam nadzieje ze trafie na jak?? normalna rodzinke co kompa udostępni i w ogóle... a jak z godzinami przesiadywania na kompie?? wasi ho?ci zezwalaj? w ci?gu pracy czy dopiero po godzinach pracy można??

AGNIK > 29-03-2006, 6:04

Moja obecna rodzinka jest druga rodzinka jaka mam w ciagu mojego au pair'skiego roku. W obydwu mam dostep do neta. W pierwszej mialam super luzy, dostep na okraglo. Nawet laptopa w pokoju mialam W drugiej troche gorzej bo moge korzystac tylko poza godzinami pracy. A obecna roznica z polska to 9 godzin wiec tylko maila mi zostaja. No coz...ale za pare miesiecy witaj domku!!

(-:MARZENA:-) > 29-03-2006, 16:08

hehe ja na wakacjach bede na kuracji odwykowej od neta

wywalczylam 1h tygodniowo w domu...noi beda podobno kafejki w okolicy- tyle ze tam to tylko po godzinach pracy bede mogla a ze godziny nienormowane to chyba glownie w niedziele :/

Yoanna > 29-03-2006, 20:26

Marzena oj niedobrze u ciebie z tym netem, niedobrze.. ale jakos sobie poradzimy

xMala__Mi > 14-04-2006, 21:24

ja nie mam internetu i ubolewam nad tym strasznie. a wlasnie, zna ktos jakas siec neta do laptopow, w ktorej placi sie za roaming stala cene? (tzn X zl niewazne ile sie korzysta z neta)? jestem w desperacji;> a slyszalam, ze siostra znajomej ma w irlandii net za 90zl (z pl), tylko nie wiadomo jaki:/

ila > 27-09-2008, 19:45

Operkowałam dwa razy w Irlandii, za pierwszym razem rodzinka miała lapka w domu ale nie mogłam korzystać z netu bo niby był to służbowy hosta. W drugiej rodzince natomiast wzięłam już swojego lapka i mogłam siedzieć na necie ile chciałam, nawet filmy im ściągałam heh , więc wszystko od rodzinki zależy.

idril > 28-09-2008, 1:24

dla mnie internet to podstawa. wiec dlatego zmienilam poprzednia rodzine hehe

zartuje nie tylko dlatego

barankasia > 29-09-2008, 3:40

Hej,

Ja bylam aupair w Stanach przez 2 lata...tutaj zdecydowana wiekszosc ludzi ma neta...co do korzystania to raczej nie mozna z gory liczyc na to w godzinach pracy...chyba, ze dzieci spia itp.

Jezeli rodzina zabrania calkowicie korzystania to jest to absurd!!! Jak mozna zabronic kontaktu ze znajomymi i rodzina???!!! Nigdy bym tam nie pojechala, albo zostala!!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna