• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zabawy z 4,5 latkiem

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Zabawy z 4,5 latkiem

• Zabawy z 4,5 latkiem
  • Zabawy z 4,5 latkiem

mencik > 29-10-2013, 20:11

Dziewczyny! Dajcie mi jakieś pomysły na zabawy z chłopaczkiem w domu. Za niedługo skończy się granie w piłkę, czy wychodzenie do parku, a bez planu czas mija taaaak wolno.
    Dzieciak jest... trudny. Rozpieszczony przez matkę, ojciec trzyma go w miarę w ryzach. Przy mnie ani razu nie zapłakał, przy ojcu też nie. Jak matka jest obok NIKT nie może nic zrobić, nie może przebywac obok, płacze 5 razy na dzień i jest... zryty.
    Nie jest najgorzej, ale czasem cięzko go zachęcić do czegokolwiek, Ciągle tylko karty, bijatyki(udawanie super mocy i takie tam ;D ), gra w piłkę.
    Macie jakieś pomysły? Mam pustkę w głowie. Wycinanki, zrobienie własnej gry... spoko, ale nie był w niebo wzięty.
  • Re: Zabawy z 4,5 latkiem

Gosia1423 > 29-10-2013, 23:28

A może klocki? 

mencik > 29-10-2013, 23:57

no tak klocki takie rzeczy. Ale chodzi mi o coś konkretnego bardziej, wiesz. Malowanki, kolorowanki, wydzieranki to bardziej dziewczynki. Z chłopcami miałam mniej doczynienia.

Gosia1423 > 31-10-2013, 0:31

Pobaw się z nim w podchody. Daj mu mapę, dzięki której będzie mógł odnaleźć wskazówki z zadaniami. Nadaj temat tej zabawie, u mnie np świetnie się sprawdziła zabawa w piratów i w poszukiwanie skarbów

mencik > 31-10-2013, 1:29

ooo to moze być dobre. Dzięki wielkie!

Gosia1423 > 31-10-2013, 18:54

Nie ma za co ^_^ Powiedz jak udała się zabawa

women > 31-10-2013, 22:55

Spróbuj zebrać kilka kartoników np po mleku, jajkach  i spokojnie zrobić z tego samochody, zbierz nakrętki będą koła. Malowanie rękami lub plastelina, zrób sama mase solną genialna zabawa dla chłopców również.  Spróbuj zrobić namiot zbierz kilka krzeseł koce. Gotowe.  Albo zbierz kilka garnków, plastikowe kubki, coś co się nie potłucze i dawaj na bębnach, hałas masakra ale dla dzieciaków frajda!

mencik > 31-10-2013, 22:59

nie pomyślałabym. Dzięki!

tostowa > 01-11-2013, 23:44

Ja z moimi chłopakami (4 i 5 lat) najczęściej uprawiamy sporty: na dworze piłka, bieganie, koszykówka i masa jakichś dziwolągów, które oni wymyślą na poczekaniu; a w domu - też sport! Mini hockey, proste zabawy z piłką, bieganie (ale tutaj uważamy, żeby się nie poprzewracać, czy uderzyć), chowanego, berek, itp. Oboje lubią też grać w gry planszowe i układać puzzle. Kochają też jengę, czy kalambury

deborka > 06-11-2013, 13:08

Polecam granie w gry planszowe Zarówno dzieci, jak i dorośli mogą się przy nich świetnie bawić. 
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna