-
-
DYLEMAT
KiniMini > 24-10-2013, 10:59
Hej , prosze doradzcie mi w wyborze...
rodzina z Milford, CT zaakceptowała mnie jako au pair,jeden maluch ktory bedzie mial ok 3 msc jak przyjade, bo hostka jest w ciazy. bardzo mili na skypie, maja dom nad plaza, basem w domu itd,
czekaja na moja odpowiedz.
ale oni mnie chcą od 1 tyg kwietnia..troche czasu do wyjazdu wiec poporsilam ich o czas do namyslu !
miedzy czasie pojawiła mi się rodzinka z okolic Chicago... maja 4 dzieciaków - 2 blizniaczki w wieku 9 , chlopiec 7 i najmniejszy chlopiec ma 1,5 roku. głównie zajmuje sie tym malym... reszte tylko przygotowuje i odstawiam do skzoly na bust stop, i robie im obiad jak jestem z tym malym..
( zdaje sobie sprawe ze w rzeczywistosci beda dni kiedy bede miec ich innych na głowie). widzialam dzieciaki na kamerce, sa bardzo symatyczni, przywzyczajeni bo przez 7 lat nianie mialyale z takimi to juz musze pogadac... a ja najb sie obaiwam komunikacji w jezyku ang, bo jestem b slaba, poczatkujaca (serio..) no i oni szukaja kogos na juz - wylot 2 grudnia... !!
wiec stres ktory mi towrzyszy od tygodnia z pwodu podjecia decyzji jest koszmarny... chicago, 4 dzieci i 2 grudzien, czy czekac do kwietnia, i milford(obok NY) i jeden maluch paro miesieczny...
prosze powiedz co sadzisz?
no i najwazniejsze czy jestem w stanie spakowac sie, przygotowac itd w miesiąc?!