• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pomóżcie! Nie wiem co robić

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Pomóżcie! Nie wiem co robić

majulam > 22-10-2013, 12:28

Hej.Jestem au pair w Niemczech od 5 wrzesnia.W tamtym tygodniu hostka powiedziala mi,ze nie moge u nich pracowac poniewaz nie mamu tych samych zainteresowan (ona szyje na masyznie,robi na szydełku lub siedzi poł dnia przed komputerem lub TV) i ze ona tego nie czuje,że lubią mnie,mała którą sie zajmuje mnie kocha, i jestem dla niej wspaniała ale nie moge dluzej zostac.Miala pomoc mi znalezc prace,powiedziala,ze moge zostac tu do konca listopada bo do 19.11 mam kurs jeszcze. Zalatwila mi u znajomych prace jako au pair dla koni, kiesznokowe takie samo, 5-6h dziennie,bez dnia wolnego,totalnie odludzie,zero domow dookoła, pokoj w fatalnym stanie, teraz psy tam mieszkaja, jak sie kanape rozlozy to nie ma w nim miejsca, kobieta u ktorej bym mieszkala zadko robi obiady i powiedziala,ze z reszta nie bedzie czau na jedzenie obiadów. Najpierw sie zgodzilam ale przemyslalam to dzisiaj i powiedzialam hostce,ze nie przyjme tej pracy to nagle zmienila sie, stwierdzial,ze w takim razie moge tu tylko mieszkac do skonczenia kursu,nie dluzej,ze i tak nie znajde innej pracy,ze tam bym miala dobrze(mimo,ze przeciez widzialam i slyszalam ze wcale by tak nie było) Tłumacze jej,ze chce znalezc normalna prace zeby zarobic na studia to ona mowi ze skoro nie chce przyjac tej z konmi to widocznie nie chce pracować. Mam mozliwosc zamieszkania u mojej cioci w innym miescie ale to od poczatku grudnia. Co mam robić? Prosze pomózcie bo juz totalnie nie wiem co robic,jestem załamana.
  • Re: Pomóżcie! Nie wiem co robić

martaj > 22-10-2013, 17:27

Oj współczuje Ci. Masz fatalna sytuacje. Z jaka agencja jechałas? Poszukaj może rodzinki na aupairworld albo na happyaupair, ale uwazaj na oszustow. 

majulam > 22-10-2013, 22:43

Właśnie nie jechałam z agencji, znalazłam tą rodzinke na aupairworld. Jak dzisiaj powiedziałam hostce,ze nie chce pracowac przy tych koniach to powiedziala,ze w takim razie moge u nich zostac tylko do ukonczenia kursu.Kurs koncze 19.11 a że jest to wtorek to do 22 moge zostac...:/

evvve01 > 23-10-2013, 8:30

ja opuszczam swoją rodzinkę w listopadzie a przynajmniej zamierzam ( o czym im jeszcze nie powiedzialam )  jesli bylabys chętna to skontaktuj się ze mną : <a href="mailto:franczesca19@poczta.fm">franczesca19@poczta.fm</a>

majulam > 23-10-2013, 15:38

Przed chwila hostka nagle stwierdzila,ze moge zostac do 5.12 bo wtedy wyplaci mi całe kieszonkowe ale mysle,ze ogolnie nie umiala podzielic przez te dni co ty bede w listopadzie bo przeciez nie mamy w sumie na godzine płacone. Caly czas miesza,zmienia plany....

Basia > 05-11-2013, 12:58

Dzień dobry,
    jeżeli nadal jesteś w trudnej sytuacji, to skontaktuj się ze mną pod adresem: <a href="mailto:1kokoszanel@gmail.com">1kokoszanel@gmail.com</a>
    Ja właściwie miałam zacząć poszukiwania pomocy dopiero  w styczniu, lutym, ale jeżeli jesteś w Niemczech, i nie wiesz co robić to mail na dobry początek
    Nasze wymagania: ambitna dziewczyna, która chce się nauczyć niemieckiego i ma konkretne plany na przyszłość, jest otwarta, przyjazna i wesoła.
    Jesteśmy rodziną polsko-niemiecką, mieszkamy w sporym mieście (ale na obrzeżu), okolica śliczna, rower do dyspozycj.
    Koni, psów ani kotów nie posiadamy
    Czekam na wiadomość, pozdrawiam, Basia

deborka > 06-11-2013, 13:02

Widzę, że kilka osób się odezwało, ale zawsze możesz popytać wśród innych znajomych, czy nie znają jakiejś rodziny, która potrzebuje kogoś do pracy. Byłam w 1 rodzinie przez 2 miesiące, warunki i praca nie były takie jakie mi proponowano na początku, więc dzięki pomocy koleżanki zmieniłam rodzinę.

gosiaa1603 > 12-11-2013, 12:05

hej MEMBERS, w jakim mieście w Niemczech jesteś?

majulam > 12-11-2013, 20:54

Nie wiem kogo się pytałaś ale jeżeli mnie to w Bochum

gosiaa1603 > 13-11-2013, 13:34

szkoda, myślałam że gdzieś w okolicach Freiburga
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna