• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Mam pytanie.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Mam pytanie.

• Mam pytanie.
  • Mam pytanie.

kinga96 > 08-09-2013, 20:46

Hej dziewczyny!

Jestem nowa i mam kilka pytań, na które mam nadzieję, któraś mi odpowie

Chciałam się zapytać, czy rodzinę można samemu sobie wybrać, czy to rodzina wybiera nas? Czytałam, że na ogół to oni wybierają nas, ale gdzieś indziej jeszcze piszą, że to my ich. Dlatego ja pytam Was o to.. No i jaką agencję najlepiej polecacie? Au pair in America czy jakąś inną? No i czy te wszystkie formalności czyt. z wizą itd załatwia agencja, czy sami musimy? Czekam odpowiedź

Pozdrawiam.

Kinga
  • Re: Mam pytanie.

angelaa > 08-09-2013, 21:12

Nie ma czegos takiego, że ktos wybiera kogoś. Jeśli rodzinka Cię do siebie zaprosi, to możesz się nie zgodzić i znaleźć inną, więc obie strony muszą chcieć ;-) Rodzinki oglądają profile i jak Twój się im spodoba, to do Ciebie napiszą. Ty nie masz wglądu w listę innych rodzinek niestety ;P

Co do agencji - jest cały obszerny dział dotyczący ich, więc tam poszukaj odpowiedzi na swoje pytanie, bo nikt Ci na nie nie odpowie - to zależy od Ciebie z którą wyjedziesz. Jedni chcę wyjechać taniej więc wybierają Gawo czy Prowork, a jedni wolą dopłacić i jechac z APIA albo CC.

Agencja wysyła papiery, ale Ty musisz je wypełnić, tak samo jak wniosek na stronie internetowej.

kinga96 > 08-09-2013, 21:35

A i jeszcze jedno - Czy mogą kogoś nie dopuścić do lotu do rodziny z powodu języka? Np, że za słaby, czy coś? Bo w sumie zawsze jakoś da się dogadać, np ten kurs angielskiego tam czy coś?

Olesya94 > 11-09-2013, 20:58

generalnie to wystarczy komunikatywna znajomość języka ;-) nie słyszałam żeby kogoś nie dopuścili z powodu słabego języka.

jak się w konsulacie dogadasz i dadzą Ci wizę do Ameryki to znaczy, że sobie poradzisz i nie jest tak źle :-)

pozdrawiam
  • Starszy wątek Nowszy wątek