-
-
Au Pair in America czy GAWO?
too_far > 28-08-2013, 15:37
Cześć dziewczyny!
Myślę nad wyjazdem jako au pair na rok do stanów gdzieś mniej więcej w okolicach lipca. Zastanawiam się z jaką agencją się wybrać? Początkowo byłam zdecydowana na GAWO, ale od jakiegoś czasu zainteresowała mnie również oferta APiA. Którą Wy polecacie? Jakie są wady i zalety obu tych agencji?
P.S. Wiem, że mogę znaleźć wątek o obu agencjach, ale nie znalazłam takiego 'połączonego'. W gąszczu masy informacji można się pogubić. ; ) -
Re: Au Pair in America czy GAWO?
niepodrodze > 01-10-2013, 20:31
APiA! -
karolpuszczyk > 18-11-2013, 20:07
Gawo -
ewelinagr88 > 18-11-2013, 21:04
apia na moim blogu masz opis i podsumowanie wszystkich agencji wejdz w etykiety agencje -
123Martyna123 > 08-12-2013, 18:19
apia jest dużo droższa!! -
ewelinagr88 > 08-12-2013, 18:24
ale jest lepsze -
Baskah > 09-12-2013, 8:24
ja też uważam że Apia ma większe doświadczenie i jest lepsze! -
missbigdreams > 09-12-2013, 19:08
Jestem z GAWO i na nic kompletnie nie narzekam. -
agniesia > 17-03-2014, 3:09
Z tego co słyszałam będąc w USA najpopularniejsze jest APC i CC. W większych miastach pewnie znajdzie się dużo osób z innych agencji, jednak w moim rejonie były prawie same au pair własnie z tych dwóch. Sama wyjechałam z APC za pośrednictwem Gawo. W Polsce cały proces aplikacji został sprawnie załatwiony a i za oceanem można było szybko i bez problemu załatwić wszystkie sprawy. Oprócz koordynatorki regionalnej nie mam żadnych zarzutów. A i nią od razu się zajęto. Na pewno dużym plusem Gawo jest cena i właśnie dlatego wybrałam tą agencję, czego absolutnie nie żałuję. Za oceanem miałam tak samo pozytywną współpracę jak inne au pairki, bo tak naprawdę wszystkie te popularne agencje są takie same. Na pewno znajdą się bardziej i mniej zadowolone au pairki, ale to czy ktoś znajdzie szybko świetną rodzinkę zależy jedynie od szczęścia. Polecam Gawo zwłasza ze względu na rozszerzone ubezpieczenie w cenie. Jest ono identyczne jak to, za które w innych agencjach trzeba dopłacać. Z tego co pamiętam wlicza się w nie nawet leczenie zębów w nagłych przypadkachNie jestem też pewna jak to wygląda z przelotem z miejsca host rodzinki do NY w drodze powrotnej, bo coś mi się kojarzy, że kiedyś lot powrotny zapewniony był na trasie Nowy York-Polska a mój był całkowicie opłacony. Każdy wybiera taką agencję, która wydaje mu się najodpowiedniejsza, ale polecam zastanowić się czy chcecie płacić wiecej za kolorowe broszurki
I tak nawiasem mówiąc, jeśli już komentujecie taki temat to może warto rozwinąć wpis. Sama nazwa agencji to raczej słaba opinia. -
mafcik > 17-03-2014, 22:55
Może dziewczyny które już wyjeżdzały i miały do czynienia z różnymi agencjami mogłyby napisać wady i zalety każdej z nich ? Bo po czytaniu osobnych wątków ciężko ocenić.