-
-
Nowicjusz na au pair czy to możliwe???
Pigwa > 08-02-2006, 17:04
Mam takie pytanko. Nigdy nie byłam na taki wyjezdzie ale chciała bym wyjechac po szkole dlatego znalazłam juz jakas firme z okolic wojewózdztwa ?laskiego ale niewiem czy jest solidna i godna zaufania.wiec jak by ktos mógł wysłac do mnie na maila adresy jakis solidnych firm ze ?l?ska to bede wdzieczna.mój adres to <a href="mailto:amipig@wp.pl">amipig@wp.pl</a>
w prawdzie nie znam angielskiego perfekt :? ale może bym dała rade :roll: a jak wy myslicie???powinnam próbowac??
Pozdro -
Re: Nowicjusz na au pair czy to możliwe???
agulka > 08-02-2006, 17:11
zawsze musi byc ten pierwszy raz
ale tak powazniej.. masz w ogole jakies doswiadczenie z dziecmi, wiesz, ze one sa slodkie tylko na pokaz..a operka wymecza jak tylko sie dajesli wiesz to wszystko..smialo mozesz jechac
co do biura , niewazne , ze mieszkasz na slasku. biuro mozesz wybrac z kazdego rejonu pl. wiekszosc i tak zalatwiasz tel, mailowa.. wystarczy tylko jedna wizyta na rozmowe i juz.
masz konkretny kraj na mysli? -
Yoanna > 08-02-2006, 17:30
spoko, dasz rade
ja jak jechalam to nie mialam w ogole zadnego doswiadczenia z dziecmi, ale nie bylo tak zlepod koniec maja znowu jade hehe
co do solidnych i godnych zaufania firm.. :? a nie myslalas zeby z neta jechac? chociaz to zalezy dokad..
pozdrawiam :wink: -
Pigwa > 08-02-2006, 17:32
nio to jest tak z dziecmi moje do?wiadczenie nie jest duże ale pojecie o tym mam i o tym jak dziecie moga dokuczac tez juz sie przekonałam...głównie chodzi mi chyba narazie o londyn poniewasz mam tam kilku przyjadciół i jakby cos nie wyszło to zawsze mi pomoga -
Yoanna > 08-02-2006, 17:37
oo to witaj w klubie bo ja tez rozgladam sie za czyms w londynie
a na ile chcesz jechac? -
Pigwa > 08-02-2006, 17:39
ja to bym chciała jechac w czerwcu zaraz po maturze i jak jechac to na rok -
Yoanna > 08-02-2006, 17:41
oo super! tak jak ja
ja moge juz 20 maja jechac bo 19 ostatnia maturka. i tez wlasnie londyn mi sie marzy najbardziej bo swietne miasto. -
Pigwa > 08-02-2006, 17:46
to wpożo z tego co przegladałam na forum duzo ludzi proponuje szukanie przez neta nio ale ja nie doswiadczona to chyba narazie niemam pojecia o takim szukaniu wiec na pierwszy raz własnie pomy?lałam o jakiej? firmie...to powodzenia na maturce bo na to wyglada ze bedziemy sie razem męczyć -
Yoanna > 08-02-2006, 17:50
wiesz jak chcesz tracic tyle kasy.. no i agencje nie gwarantuja ci londynu, bo tam najwiecej osob sie pcha.. ja jadac w tamtym roku tez wpierw chcialam przez agencje no ale za duzo z tym roboty i krok po kroku wkrecalam sie w tajniki wyjazdow przez neta :wink: i wyjechalam na 3 miesiace. hehe :wink: -
Pigwa > 08-02-2006, 17:55
nio tak ale zeby przez neta znalesć sobie jakas rodzinke to musisz umiec angielski perfekt a u mnie to az tak dobrze nie jest z tym jezykiem.a znalazłam agencje która załatwia wyjazdy ludzia nawet ze znajomo?cia tylko podstaw tego jezyka...