• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pierwsze wrażenie. Wygląd

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Pierwsze wrażenie. Wygląd

mencik > 20-08-2013, 0:45

Witam. Mam niestandardowe pytanie co do.. niestandardowego wyglądu. Otóż bardzo chcę wyjechać i z powodów finansowych i rodzinnych na rok do Anglii jako aupair. Wszystkie papiery załatwione prawie, ale od jakiegoś czasu mam obawę przez którą muszę się poradzić Was. Otóż mój wygląd może sprawić, że dana rodzina od razu mnie odrzuci ze względów.. może stereotypowych albo po prostu.. na wszelki wypadek. Mam obcięty bok głowy na krótko, kolczyk w wardze u góry i na dole na środku oraz dwa tunele w uszach. z tunelami już zdecydowałam, że zmniejszę i założę plugi które wyglądają jak zwykłe kolczyki. Piercing z warg mogę wyjąć, ale fryzura? nie zapuszczę włosów tak szybko. Opiekowałam sie dziećmi jako wolontariuszka w Świetlicy środowiskowej, lub wśród rodziny, więc tam mój wygląd nie znaczy nic, ale w tej sytuacji mam wątpliwości.

Wiem, że to jest błaha sprawa, ale martwię się że to może zaważyć o moim wyjeździe, a raczej jego braku.

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Pierwsze wrażenie. Wygląd

majulam > 21-08-2013, 17:21

Hej Ja mam wygolony bok i tył głowy wiec włosy mam tylko po jednej stronie i moja przyszła hostka (lece do nich 5 września) powiedziała,że właśnie tym wzbudziłam w niej sympatie bo UWAGA!! ona tez ma wygolony bok co prawda ma mniej niż ja ale też, i to jej sie we mnie spodobało więc myśle,że u Ciebie też się może okazać,że to nie żaden problem

Saiisuke > 22-08-2013, 13:18

Wygolony bok głowy to teraz nic dziwnego, taka moda i masa dziewczyn ma takie fryzury. Włosy nikogo do Ciebie nie powinny zniechęcić, bo taka fryzura to nic niezwykłego. Kolczyki to też nie powinien być problem. Mam w uszach pięć kolczyków i tatuaż na karku, a ze znalezieniem rodziny nie miałam nigdy problemu. Kiedyś miałam też kolczyk w brodzie i on również nie przeszkadzał (teraz nie noszę, ale nie miało to związku z byciem aupair). Rodziny zwracają uwagę na to jak się zachowujesz, jak mówisz, postaraj się dużo uśmiechać i w ogóle zachowywać ciepło

alciak > 23-04-2014, 2:16

wygolone włosy to chyba nie problem swego czasu tez miałam taką fryzurę i keidy zapuszczałam, zrobilam przedziałek torchę dalej, tak zeby częsć długich włosów zakrywała odrastające włosy. piercing z wargi bym wyjęła, bo moim zdaniem wygląda dość agresywanie

wera08 > 08-07-2014, 10:03

Kolczyki bardzo dobrze, że zdejmujesz. Niestety takie mamy czasy, że ludzie kierują się stereotypami i utartymi schematami. Mój mąż np na wstępie odrzuciłby taką osobę, ja wolałabym poznać. Ogolony bok kompletnie nie przeszkadza w niczym, jak ktoś pisał wcześniej - taka jest moda, poza tym dla mnie to świadczy o tym, że zależy Ci na tym żeby dobrze wyglądać, dbasz o siebie

Blu > 05-08-2014, 22:12

A co jeśli ktoś ma dziwny kolor włosów?? Np. niebieskie?

labamba > 06-08-2014, 17:35

jeśli ma się dziwny kolor włosów to wtedy na pewno wszystkie rodziny bardziej konserwatywne lub te, które wolą nie rzucać się w oczy mogą Cię odrzucić przez stereotypy. Czasami osoby z szalonym kolorem włosów będą się rodziną wydawały po prostu mniej odpowiedzialne, chociaż wiem, że nie zawsze to prawda, bo sama miałam fioletowe włosy, a nieodpowiedzialna nie jestem

Blu > 06-08-2014, 18:04

W filmiku poruszyłam temat moich kolorowych włosów i tego, że jestem odpowiedzialna, więc może nie będzie tak źle... :/ Lubię swój kolor włosów i źle będę się czuła, wiedząc że muszę go zmienić

PolishGirl > 07-08-2014, 17:23

czy którakolwiek z Was była już w UK? chyba nie...to nie Polska...tu nikt nie patrzy wygląd, mija się na ulicy ludzi z różnym wyglądem i stylem i nikt się nie ogląda i nie komentuje. kolczyki możesz przecież wyjąć...a gdy już przyjedzież tu to możesz je założyć znów i nikt nie będzie się na to krzywo patrzył.
  • Starszy wątek Nowszy wątek