-
-
Co dostajecie od biura starajac sie o wize
MLODY-AU-PAIR > 07-02-2006, 12:36
Tak sie ostanio zastanawialem co dostajecie od biura starajac sie o wize do USA napewno wypleniacie dokument ten o wize J1 i zastanawiam sie jak wyglada to zaproszenei od rodziny czy tak samo jak od zwyklego obywatela ten support cos takiego o wszelkie odpowidzi z góy dziekuje . -
Re: Co dostajecie od biura starajac sie o wize
oliwka911gt > 07-02-2006, 18:50
nic z biura nie dostalam. podali mi linki (str ambasady) z ktorych mam sobie wydrukowac i wypelnic formularze. jedyne co mi przszlo kurieirm z biura to formularz ds 2019. reszta to strona ambasady, tel do niej. -
kasik > 07-02-2006, 19:22
Z tego co pamietam to z biura dostaje sie wlasnie ten ds2019 (czy jakos tak) niezbedny do otrzymania J1. Reszte zalatwiasz sobie sam, tzn. te wszystkie rzeczy jak formularze sciaga sie z netu i po sprawie. -
MLODY-AU-PAIR > 08-02-2006, 15:41
To taki wyjazd mozna sobie paraktycznie zorganizoawc samemu w ambasadzie przeicez nic nie maja nie trzeba korzystac z uslug biura. -
monica07 > 08-02-2006, 16:45
taa a swistak siedzi... :roll:
juz widze jak ci dadza wize bez biura... -
kasik > 08-02-2006, 17:55
A jak chcesz dostac J1 bez ds, ktory dostajesz wlasnie od biura? Bez tego zapomnij o J1, chyba, ze na turystycznej chcesz jechac to sobie mozesz organizowac sam. :roll: -
agulka > 08-02-2006, 18:05
biuro -akurat to z krtorego jedziesz.. wysle ci ds, informacje o tym jak sie umowic na rozmowe, co masz zabrac i takie tam. ah, jeszcze dostaniesz list z glownego biura au pair care, ktory to mi np sprawdzili na lotnisku w ny. a ambasadzie wazny jest ds oraz formularze wydrukowane ze strony ambasady / biuro napisze ci jakie dokladnie/ -
MONIKA > 08-02-2006, 18:49
:lol: Oli mnie rozwalila, "nic z biura nie dostalam. podali mi linki (str ambasady) (..) jedyne co mi przszlo kurieirm z biura to formularz ds 2019"
Nic a jednak. :wink:
Dostajesz ds2019, bez ktorego nie ma j1, dostajesz wszystkie linki, czyli tylko wchodzisz i drukujesz, ja dostalam list od i o rodzinie, na dowod ze jedziesz.
Wiedzialam, ze o pytanie taka riposta sie zakonczy, a nic nie dostajesz, czyli mozesz sam jechac. :roll: Niektorym nie wytlumaczysz. :? -
kasik > 08-02-2006, 19:06
Ja nie wiem, ale czasem mam wrazenie, ze do niektorych na prawde nie dociera. Zaraz po tym jak napisalam, ze z biura sie dostaje ds, bez ktorego nie mozna otrzymac j1, Mlody napisal, ze mu agencja niepotrzena, to juz nie wiem co o tym myslec :roll: -
MLODY-AU-PAIR > 09-02-2006, 15:54
DS mozna sobie samemu wydrukkowac ze strony ambasady , wiec praktycznie kazdy moze takie cos zrobic. Oni chyba musza miec cos w komputerach.