-
-
problemy zdrowotne - depresja
soshi > 14-08-2013, 12:50
Cześć dziewczyny. A więc jestem w trakcie wypełniania aplikacji jako au pair do USA. Dziś dostałam wypełniony formularz medyczny i jest problem. A mianowicie od listopada 2012 roku zażywam lek antydepresyjny - cital. Zaczęłam go brać po tragicznej śmierci mojego najlepszego przyjaciela ze względu na to, że kompletnie nie mogłam sie skupić, byłam przygnębiona i apatyczna. Dziś jestem w trakcie odstawiania go, gdyż nie mam już takiej potrzeby, zajmie mi to 3 tygodnie. Lekarz wpisał w miejsce "Czy kandydat obecnie przyjmuje jakieś leki?" - "Cital 20mg, obecnie w trakcie odstawienia z powodów braku wskazań". Myślicie że to mnie dyskwalifikuje? Dodam też, że mam dobre referencje nie tylko od zwykłych pracodawców ale jedną od samej przedszkolanki, gdzie spędziłam tydzień pomagając przy maluchach w przedszkolu. Co o tym myślicie? -
Re: problemy zdrowotne - depresja
angelaa > 14-08-2013, 13:37
raczej nikt Ci nie powie tutaj jak to wygląda, bo to kwestia indywidualna. Najlepiej zapytaj się agencji - ale lepiej nie swojej, żeby tego nie roztrząsać, skoro odstawiasz te leki - a być może to zdyskwalifikuje Twoją aplikację.. w kazdym razie mam nadzieję, że uda Ci się spełnić swoje marzenia i wyjedziesz bez problemów -
jasmina18 > 18-08-2013, 14:04
Ja na Twoim miejscu wstrzymała bym się z wizytą u lekarza o te 3 tygodnie. To tylko 3 tygodnie opóźniło by Twoją aplikację, ale nie powodowałoby żadnych komplikacji, bo wtedy lekarz wpisałby, że nic nie przyjmujesz.
Może pójdziesz do lekarza raz jeszcze, gdy odstawisz leki? -
soshi > 18-08-2013, 15:35
Ale w umowie napisane jest że mam równo 2 tygodnie od otrzymania papierów aplikacyjnych od agencji na odesłanie ich uzupełnionych. Więc jak moge poczekać 3 tygodnie?