-
-
Zameldowanie czasowe a wiza
evvellina > 13-08-2013, 17:36
Nie jestem nigdzie zameldowana na stałe, jedynie mam zameldowanie czasowe na okres 5 lat. W dowodzie osobistym przed adresem zamieszkania zaznaczone jest, że jest to czasowe zameldowanie. W pozostałych dokumentach (prawo jazdy, legitymacja) nie ma takiej wzmianki. Spotykam się czasami z problemami przez to czasowe, np. ostatnio na poczcie pani odmówiła wydania mi awizo, jeżeli nie mam innego dokumentu poświadczającego moje zamieszkanie. Czy któraś z Was, planując wyjazd do USA, miała też zameldowanie jedynie czasowe i ewentualnie związane z tym jakieś trudności? Konsultantka w którejś z agencji nie potrafiła mi odpowiedzieć na pytanie, czy mogę mieć z tego tytułu problemy z otrzymaniem wizy, bo się z takim przypadkiem nigdy nie spotkała, ale że agencja nie powinna mieć do tego żadnych zastrzeżeń. -
Re: Zameldowanie czasowe a wiza
Baskah > 13-08-2013, 20:29
Powiem ci ze skoro agencje nie wiem co z tym zrobic to znaczy ze to na prawdw rzadki problem. Ja mysle chociaz nie mialam takiej sytuacji bo mam zameldowanie stale ze moze to byc problem dla amerykanow. Nie dasz rady zalatwic stalego miejsca zamieszkania?
(ah a czemu problem bo jak zostaniesz tam to mpzesz byc dla nich zagrozeniem. Oni nie lubia jak polacy tam zostaja. Nie.masz gdIe wrocic itp)