• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wiza do Holandii - potrzebna?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Wiza do Holandii - potrzebna?

Lieveke > 03-02-2006, 15:12

Czy wiza do Holandii jest potrzebna? Gdzie ja można załatwic? Czy trzeba sie o nia starać w Polsce czy można już na miejscu?
  • Re: Wiza do Holandii - potrzebna?

Gość > 03-02-2006, 15:42

ach, az mialoby sie ochote powiedziec: "a o Unii Europejskiej to slyszalas"?

nie, zadna wiza nie jest potrzebna. Po prostu jedziesz i jestes. Pewnie musisz sie tylko zarejestrowac tam w pewnych miejscach (niech ci dziewczyny stamtad powiedza), ale niczego nie robisz w PL, po prostu zbierasz sie i jedziesz

Caroline > 03-02-2006, 16:41

Zadna wiza Ci nie jest potrzebna, jak dojedziesz do rodzinki to moga Cie tymczasowo zameldowac ale nie musza.

Choc chyba powinni tyle ze za to sie placi, wiec hosci jakos do tego specjalnie sie nie pala ....

Wsrod kilku polskich operek , ktore tu poznalam, ja bylam jedyna zameldowana u poprzedniej rodzinki, obecnej to wisialo :roll:

Lieveke > 04-02-2006, 20:55

A je?li nie bede zameldowana to groza mi jakies konsekwencje prawne?

Caroline > 06-02-2006, 14:32

Na 100 % to nie wiem , ale u ostatnich hostow byli strasznie wscipscy sasiedzi, ktorzy doniesli do urzedu ze moi hosci maja nielegalnego pracownika.

Na szczescie bylam tam zameldowana i nic mi nie zrobili ale dostalam pismo ze mam opuscic Krolestwo Niderlandow w ciagu 4 tygodni od otzrymania listu, wiec moglo byc niemilo.

Nigdy o czyms takim od innych operek nie slyszalam wiec chyba ja tylko mialam takie szczescie :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek