• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair Australia

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Australia

• Au Pair Australia

• Au Pair Australia
  • Au Pair Australia

dominikapaw34 > 11-08-2013, 23:39

Cześć ! Chciałabym wyjechać na au pair do Australii w następnym roku . Czy ktoś z Was już był i może się podzielić jakimiś doświadczeniami ? Interesują mnie też koszty programu i jakieś agencję godne polecenia. Jest możliwość, żeby rodzina opłacała college? I może też ktoś byłby tym zainteresowany ?
  • Re: Au Pair Australia

ewelinagr88 > 25-05-2014, 19:12

mam dobre wieści.Jest taka możliwość ale żadna agencja au pair w Pl nie zajmuje się tym ponieważ wizy do Australii są bardzo restrykcyjne dla nas, kolejny powód, żeby nie nawiedzić tego kraju bo z Francji lub z Uk mogą jechać. Do Usa dostajesz wizę au pair na podstawie programu wymiany kulturowej natomiast do Australii możesz dostać na podstawie wizy studenckiej dlatego jest trudniej.Znam biuro jedno które może załatwić wyjazd jako au pair ale jedziesz na wizie turystycznej.Zaletą tej opcji jest że nie musisz martwić się o pracę bo biuro znajduje ci rodzinę, nie płacisz za wyżywienie i zakwaterowanie co jest bardzo drogie w Australii. Wadą tej opcji jest, że nie jest dostępna dla dziewczyn po maturze, tylko dla dziewczyn ze stabilną pracą, żeby wyjechać trzeba mieć ok 15-20 tysięcy bo sama opłacasz bilet,wize i szkołę. Na ogól wyjazd do Australii na wizie studenckiej kosztuje powyżej 30 tysięcy zależy jaką szkołe wybierasz na jak długo i jakie zakwaterowanie, pozatym musisz miec 1500 aud na każdy miesiąc podejmując naukeę. Musisz mięc dużo kasy od kilkunastu tysięcy minimum bo musisz udowodnić że cie stać aby tam jechać- pokazujesz wyciąg z konta.Może wydać ci się to absurdalne (do Usa nie płacisz za bilety i szkołę) ale to najtańsza najlepsza opcja jeśli masz wyjechać na wizie studenckiej dodam, że wybierając kurs w Australii i masz wizę studencką sama się utrzymujesz, szukasz pracy i możesz pracować tylko 20 godzin tygodniowo natomiast jako au pair jesteś w domu więc masz elastyczne godziny pracy.Chyba lepiej jechać jako au pair zarabiając od 200 do 350 zależy od rodziny jakie warunki wynegocjujesz i nie płacić za zakwaterowanie i jedzenie niż jechać jako student gdzie dopiero na miejscu szukasz pracy i mieszkania a zarabiasz tyle samo na tydzień.Zarobki są niezłe dla ludzi którzy mają full time prace a będąc studentem możesz mieć max 20 dolarów na h czyli tyle co zarobisz to wydasz na mieszkanie i wyżywienie albo ci jeszcze braknie hahaa. Jako au pair pracujesz pół dnia bo dzieci są w szkole a jako student robisz nadgodziny. Co do rodzin to znam dziewczyny które wyjechały bez żadnej agencji i są zadowolone.Dobre wiadomością dla absolwentów uniwerku są takie że w kwietniu Polska podpisała umowę z Australią o working holidays visa gdzie możesz pracować rok, wejdzie w życie za kilka miesięcy 

ewelinagr88 > 25-05-2014, 19:21

co do college to nie ma takiej opcji, rodziny często trzymają się kontraktu a jak łamią zasadę kontraktu to na niekorzyść dla au pair chociaż cuda się zdarzają, ale tak czy siak ubiegając się o wizę do Australii musisz mieć minimum kilkanaście tysięcy. Wróciłam wczoraj z Sydney i naprawdę warto tam jechać mimo, że jest dużo trudniej niż do innych krajów i jest to droga inwestycja ale bardzo opłacalna w przyszłości.Jestem zafascynowana tym krajem i za rok tam wracam na stałe.

independent > 12-06-2014, 15:38

Cześć. Marzę o wyjeździe do Australii jako au-pair.
    Byłam au pair w Londynie i nie jechałam przez agencję. Rodzinę poszukałam na aupair world. Z tego co widziałam, na tej stronie jest dużo rodzin z Australii, które poszukują au pair. Czy mogę bez problemu wyjechać? Z tego co czytałam to wiza jest darmowa. Mówię tu o wizie turystycznej. Chciałabym wyjechać na jak najdłużej, tj 6 miesięcy, max rok. Nie chcę chodzić do żadnej szkoły językowej, chce po prostu mieszkać z rodziną, opiekować się dziećmi i zwiedzać, dużo. Mam 20 lat. Wyjazd planuję za rok lub półtora. Czy faktycznie istnieje darmowa wiza? Jakie koszty muszę ponieść? Nie jest to ryzykowny wyjazd (bez agencji, na własną rękę)?
  • Starszy wątek Nowszy wątek