• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Przymusowy urlop, a kieszonkowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Przymusowy urlop, a kieszonkowe

jasmina18 > 11-08-2013, 20:38

Hej,

Cztery dni po moim przyjeździe do rodziny dzieci pojechały na wakacje z ojcem i w związku z tym miałam przymusowy urlop. Nie chciałam go mieć i gdyby mnie uprzedzili, to zaproponowałabym późniejszy przyjazd. Przez te cztery początkowe dni była ze mną poprzednia au pair i przekazywała mi obowiązki.

Miałam wolne, którego nie potrzebowałam i nie dostałam za ten czas kieszonkowego, a najgorsze jest to, że za tydzień dzieci znów jadą na wakacje (tym razem z hostką) i pewnie znów nie dostanę kieszonkowego.

Problem w tym, że głupio mi się upomnieć o kieszonkowe, bo nie pracowałam, ale z drugiej strony to nie moja wina, ze nie ma dzieci. Nikt mnie o tym nie poinformował. Mogę potrzebować wolnego w innym czasie, a wtedy powiedzą mi ze już miałam urlop. Dziwna sytuacja.

Nie zwrócili mi też za lot, a obiecali to zrobić, dla mnie te 600 zł to dużo.

Mam się upomnieć czy poprosić agencję o pomoc?

A może powinnam stąd uciekać? Nie wiem co robić.
  • Re: Przymusowy urlop, a kieszonkowe

juja > 12-08-2013, 18:48

Porozmawiaj z nimi koniecznie. 6 stów to spora kasa, a skoro powiedzieli, że oddadzą to powinni oddać.

Tak samo jeżeli chodzi o wolne. Nie chcesz wolnego a masz tak nie bardzo ;/

Ja bym od razu rozmawiała.
  • Re: Przymusowy urlop, a kieszonkowe

Saiisuke > 13-08-2013, 1:40

Koniecznie porozmawiaj z agencją! Kasę za lot powinni Ci oddać, tak samo zapłacić kieszonkowe. Chyba, że w umowie masz zapisy, które jakoś regulują tę kwestię na Twoją niekorzyść, sprawdź.
  • Starszy wątek Nowszy wątek