-
-
hostka
kama93 > 22-07-2013, 20:53
hej dziewczyny
Mam pewien problem otoz na stronie aupair.com zainteresowala sie mna pewna rodzina. rozmawialam z hostka na skype i wszystko wydawalo sie ok do momentu kiedy zapytalam o kontakt do poprzedniej au pair. Twierdzila ze niestety nie ma z nia kontaktu i nagle cos przerwalo. Oto co pozniej do mnie pisala:Unfortunately I don't have their contacts now
They leave and then they write to you for a few times them u lost contact with them.
I have been on the sight for more than 8years as a registered host family. We are very nice family so l don't think you have a problem at all. People are different and everybody has their own character. People or the au pair might praise me to you but it depends the kind of individuals to experience and have their own judgemental. I have been having au pairs for almost 9 years nobody has ever come to ask me an email of my last au pair before.
Wydaje mi sie to troche podejrzane. Co o tym myślicie? -
Re: hostka
Monika_ > 23-07-2013, 13:31
Jakoś tak...nie podoba mi się to. Oczywiście, mogę się mylić, ale moim zdaniem lepiej odpuścić sobie taką rodzinę, co do której ma się wątpliwości w stylu 'wydaje mi się to podejrzane' - jest dużo innych propozycji, a po co ryzykować? -
Agnieszka1989 > 24-07-2013, 21:36
To, że się tak gęsto tłumaczy to najlepszy znak, że ma coś do ukrycia. No albo jest po prostu dziwnaW każdym razie darowałabym ją sobie... -
Kasiek112 > 26-07-2013, 0:32
Faktycznie jakieś dziwne trochu - nikt jej wcześniej nie pytał o poprzednie au pair..? Ja się swojej zapytałam, okazał się, że moja poprzedniczka wyprowadziła się dzień przed moim przyjazdem i podczas moich rozmów na skype z hostką mogłam swobodnie porozmawiać z dziewczyną. Tak jak dziewczyny wyżej mówią, lepiej sobie odpuścić niż później żałować i mieć problemy.