• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Referencje od obecnej host rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Referencje od obecnej host rodziny

Ronie > 17-07-2013, 0:37

Jestem obecnie (Summer) Au Pair i jeśli się nic nie zmieni, to w przyszłości na pewno będę chciała tę przygodę powtórzyć (niewykluczone, że na dłużej). Z obecną host family nie mam żadnych problemów, kontakt mamy naprawdę dobry, więc z pewnością chciałabym od nich otrzymać referencje, które przydadzą się zwłaszcza, jeśli w grę będą wchodziły Stany. Tylko teraz co, jak i kiedy? Czy to jest po prostu odręczny opis mojego sprawowania jako Au Pair (jak wtedy zaznaczyć ile godzin 'przepracowałam'?) czy w przypadku ewentualnego wyjazdu z agencją w przyszłości, to musi być jakiś papierek od nich do wypełnienia? A może jeszcze inna wersja? No i kiedy najlepiej o nie poprosić?
  • Re: Referencje od obecnej host rodziny

angelaa > 17-07-2013, 2:14

Zapytaj się hostów czy nie jest problemem aby kiedyś wypełnili dla Ciebie referencje. Jak będziesz składać aplikację do US, to dostaniesz konkretny wzór referencji, które hości muszą wypełnić i podpisać. A takie referencje napisane na zwykłej kartce przydadzą Ci się jeśli szukałabyś pracy, więc też możesz poprosić o coś takiego

Saiisuke > 17-07-2013, 12:26

Z referencjami od rodzin jak byłam summer aupair robiłam tak: na tydzień przed wyjazdem prosiłam ich o referencje i dawałam hostce do wypełnienia standardowy formularz prowork, bo akurat raz jechałam z tej agencji i kolejny wyjazd z nimi też planowałam (to, że nie pojechałam to już inna sprawa). Poszukaj może agencji, z którą chciałabyś wyjechać i użyj ich formularza?

Ronie > 17-07-2013, 16:40

Czyli wychodzi na to, że już teraz powinnam się zdecydować na agencję, z którą wyjadę za rok, dwa, a może pięć lat...

W każdym razie dzięki, dziewczyny!
  • Starszy wątek Nowszy wątek