-
-
Kwalifikacje
sm0q > 13-07-2013, 13:07
Witam serdecznie, zastanawiam się nad tym programem, mam już 25 lat, więc czasu zostało niewiele.
Przez kilka lat, gdy mieszkałem z rodziną, opiekowałem się młodszym bratem, teraz jednak mieszkam w innym mieście, mimo jednak doświadczenia w tym zakresie nie posiadam żadnych "papierkowych" kwalifikacji i zastanawiam się, czy mam w ogóle jakieś szanse na znalezienie rodziny. Czy takie kwalifikacje są niezbędne? -
Re: Kwalifikacje
angelaa > 13-07-2013, 13:36
hej, po pierwsze jesteś nowym użytkownikiem na forum i Twoje posty muszą być najpierw zaakceptowane przez moderatorów, więc nic nie zginęło ;P
Podejrzewam, że chcesz wyjechać do US (nie napisałeś gdzie ;P), więc referencje MUSISZ mieć. Co najmniej 200 opieki nad dziećmi spoza rodziny. Bez referencji nie będziesz mógł złożyć aplikacji, a co za tym idzie - wyjechać. -
sm0q > 13-07-2013, 14:20
Tak, za drugim razem przeczytałem informację xD. Przepraszam za kłopot.
Nie, nie do US. Przepraszam za nieskonkretyzowanie.
Tak naprawdę chciałbym wyjechać do Anglii bądź Norwegii w rachubę wchodzą również Islandia oraz Irlandia. -
sm0q > 13-07-2013, 14:23
Jeszcze jedno pytanie.
Założyłem konto na http://www.aupair-world.co.uk/ i zastanawiam się, czy warto oprócz swoich zdjęć (ew. z dziećmi) wrzucić również jakieś fotki z przyjaciółmi, nie mówię tu oczywiście o jakichś typowo imprezowych (bo takie zapoewne odstraszają), raczej pamiątkowych i czy zasada "im więcej tym lepiej" się sprawdza, czy tak naprawdę wystarczą 2 zdjęcia byle dobrze dobrane? -
Monika_ > 13-07-2013, 14:51
Z tego co wiem, jeśli chodzi o agencje, referencje (minimum jedna) muszą być, i to koniecznie od osoby niespokrewnionej (przynajmniej w takim Gawo, w innych agencjach się nie orientuję). Ale jeśli wchodzi w grę szukanie na własną rękę, przez au pair world np., to osobiście znam dwie osoby, które wyjechały przez tą stronkę bez jakichkolwiek referencji, kontakt z dziećmi mając jedynie w rodzinie czy wśród znajomych. -
gresja > 13-07-2013, 15:26
Potwierdzam, szukałam rodziny na au pair world i mimo że nie miałam żadnych referencji znalazłam świetną rodzinę po jakiś 10 dniach szukania. -
sm0q > 13-07-2013, 17:18
Dzięki za odpowiedź.
To jeszcze tak dodatkowo - myślicie, że warto już teraz szukać jeśli wyjazd planowałbym (na rok czy nawet dłużej) dopiero na lato przyszłego roku. -
angelaa > 13-07-2013, 17:59
[quote name="sm0q"]Jeszcze jedno pytanie.
Założyłem konto na http://www.(cenzura).co.uk/ i zastanawiam się, czy warto oprócz swoich zdjęć (ew. z dziećmi) wrzucić również jakieś fotki z przyjaciółmi, nie mówię tu oczywiście o jakichś typowo imprezowych (bo takie zapoewne odstraszają), raczej pamiątkowych i czy zasada "im więcej tym lepiej" się sprawdza, czy tak naprawdę wystarczą 2 zdjęcia byle dobrze dobrane?[/quote]
najlepiej kilka dobrze dobranych, nie za dużo, dopiero jak rodzinka będzie zainteresowana i poprosi o więcej zdjęć, to możesz dosłać.
Facetom trudniej jest znaleźć rodzinę, więc możesz zacząć szukać wcześniej, ale rok to zdecydowanie przesada
Tak na przyszłość to nie zakładaj tylu wątków, możesz wszystko napisać w jednym