-
-
Agencja Prowork a prawo jazdy ;-)
ferryboat > 09-07-2013, 14:08
Cześć dziewczyny! W wątku "Au Pair 2014" zauważyłam, że parę z Was pisało (albo jedna), że w agencji Prowork nie wymagają prawo jazdy. Czy rzeczywiście tak jest? Jak przeglądam oferty rodzinek to wszędzie w wymaganiach jest napisane, że prawo jazdy i nie ma żadnego nawiasu z napisem "nieobowiązkowe". Szczerze, robienie prawo jazdy tutaj w Polsce może być gwoździem do trumny, bo nie idzie mi ani teoria (co niby tylko wykuć trzeba), ani praktyczny, a niestety, nie chcę marnować tysięcy złotych na podchodzenie po 10 razy. ;-) Z tego co wyczytałam na stronie departamentu pewnego stanu (który jest moim marzeniem *,* ale nie myślę o tym za dużo), prawo jazdy łatwiej zdać niż u nas Polsce, toteż gdy była taka opcja, zdawania tam, byłam niezmiernie ucieszona. Dodam, że na razie jeszcze nic nie planuję, kto wie, może do tego czasu, gdy będę wyjeżdżać (teraz zdałam maturę, chcę po licencjacie), jakoś uda mi się je zdobyć, ale nie ma wątpliwości, że taki detal ułatwiłby mi życie. Pozdrawiam wszystkie Au Pairki! -
Re: Agencja Prowork a prawo jazdy ;-)
angelaa > 09-07-2013, 14:34
W Proworku i Gawo nie musisz mieć prawka, żeby wyjechać, ale masz mniejsze szanse na znalezienie rodziny.