-
-
paszport i wiza w kopercie? inne pytania
marvellous > 03-07-2013, 23:59
Hej,
Mam takie zapobiegawcze puytania i prosze Was o odpowiedz:
+ od rozmowy w konsulacie ile czeka sie na wize?
+ slyszalm ze zabieraja paszport i dopiero z wiza przychodzi do domu. Przychodzi to wszystko w kopercie ktorej niby nie mozna otworzyc? Co jak ktos potrzebuje ten paszport
+ czy bilet lotniczy agecja kupuje dopiero po otrzymaniu wizy?
+ jesli ktos nie ma dowodu osobistego i jedy dokument to paszport, skoro paszport przychodzi w kopercie ktorej nie mozna otworzyc to jak sie odprawic wtedy na lotnisku? -
Re: paszport i wiza w kopercie? inne pytania
aupair14 > 04-07-2013, 0:07
[quote name="marvellous"]Hej,
Mam takie zapobiegawcze puytania i prosze Was o odpowiedz:
+ od rozmowy w konsulacie ile czeka sie na wize?
+ slyszalm ze zabieraja paszport i dopiero z wiza przychodzi do domu. Przychodzi to wszystko w kopercie ktorej niby nie mozna otworzyc? Co jak ktos potrzebuje ten paszport
+ czy bilet lotniczy agecja kupuje dopiero po otrzymaniu wizy?
+ jesli ktos nie ma dowodu osobistego i jedy dokument to paszport, skoro paszport przychodzi w kopercie ktorej nie mozna otworzyc to jak sie odprawic wtedy na lotnisku?[/quote]
1. do 9 dni roboczych jest na odbior od momentu dostarczenia do kuriera. chyba kilka dni, w mojej agencji mowia ze 5, ale nie wiem jeszcze tego dokladnie bo na sobie nie sprawdzialm
2. w paszporcie masz wpieta koperte, ktorej sie nie rusza a nie koperte od kurierato bylby bezenses. w tej zamknietej jest ten dokumnet co zabieraja po rozmowie
3. w cc bookuja od razu, ale jak pytalam co jak nie dostane wizy, to au pair nie placi za odwolanie lotu. Jak sama zrezygnuje to musi
4. patrz punkt 2 -
cien_wiatru > 04-07-2013, 0:10
- kilka dni, zazwyczaj już po 3,4 dniach jest do odbioru.
- paszport nie jest kopercie, ewentualnie tylko twój DS-2019 form jest zapakowany w koperte i przypięty do jednej z kartek w twoim paszporcie (praktykują to tylko w Warszawie, jeśli ubiegasz się o wizę w Krakowie to nic nie jest w kopercie)
- nie, zależy od agencji, wiem, że AuPairCare kupuje bilety już kilka dni po oficjalnym matchu
- będziesz miała paszport normalnie tak jak pisałam wyżej, także bez obaw -
marvellous > 04-07-2013, 0:27
aaa dzieki dziewczyny!
Mam pytanie do Was jeszcze, wyjezdzam na wakacje czy mozna zalatwic cala sprawe z zagranicy? wiecie hotel+ wifi+ laptop czy jakies przeszkody moge znalesc przy skladaniu wniosku?
potrzebuje dowod osobisty do tej calej procedury zalawtiania wizy? -
aupair14 > 04-07-2013, 11:05
jak bedziesz miec papiery wizowe ze sobą to wszystko zrobisz online. tylko na spotkanie musisz osobiscie przyjechac. -
juja > 29-07-2013, 11:23
po ilu dniach mogłyście odebrać paszport z wizą ? -
irmina > 29-07-2013, 11:33
Ja po 3, ale dostaniesz smsa z informacją, że już jest do odbioru -
juja > 29-07-2013, 11:50
dzięki