• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

WIZA DO USA - Bardzo prosze o odpowiedz

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• WIZA DO USA - Bardzo prosze o odpowiedz

igaa > 26-12-2005, 19:12

Chcialabym jechac do USA jako au pair - rzecz polega na tym ze za 2 miesiace koncze operowanie w UK i kiedy bede sie ubiegala o wize nie bede studentka a w dodatku bede bezrobotna. Chce zaznaczyc ze w UK bylam rok moja host rodzina da mi referencje, moj angielski jest na poziomie highintermediate. Jak udowodnic konsulowi ze wroce skoro nie zaczelam studiow i nie bede pracowac - czy to ze wrocilam z Wilekiej Brytani znaczy cos dla niego??? Po powrocie z USA chce isc na anglistyke. Na dzien dzisiejszy moj angielski nie jest jeszcze na takim poziomie ale wiem ze po kolejnym roku zagranica bedzie. Czy ktos byl w podobnej sutuacji i otrzymal wize???
  • Re: WIZA DO USA - Bardzo prosze o odpowiedz

MONIKA > 26-12-2005, 19:28

Z tego co sie orientuje, musisz albo byc studentka, albo absolwentka, albo miec urlop bezplatny. (Mozesz tez miec papierek, ze za rok, jak wrocisz, ktos cie zatrudni, ze czeka na ciebie posadka, taka "sciema").W innym wypadku mozesz miec trudnosci z otrzymaniem wizy, bo nie jestes w stanie "udowodnic" konsulowi, ze wrocisz.

Wyjazd do Anglii, jak sadze nie bedzie mial dla ambasady zadnego znaczenia.

igaa > 26-12-2005, 19:43

Dzieki serdeczne za odpowiedz - mam jeszcze pytanie czy jezeli pojde do pracy 2 mies przed odwiedzeniem konsula bedzie to pomocne czy raczej nic niezmieni??? Wtedy bede miala papierek ze pracuje a jesli zapyta czemu tylko 2 mies zawsze moge powiedziec ze bylam rok w UK jako au pair. Co o tym sadzisz???

(-:MARZENA:-) > 26-12-2005, 20:20

wydaje mi sie ze bedzie to dobre posuniecie, chociaz o wizach do USA tak szczerze mowiac pojecia nie mam :wink:

oliwka911gt > 26-12-2005, 23:53

Z WIZA DO STANACH TO JEST WIELKA LOTERIA!!! mi w konsulacie nie spr ani indexu, ani legtymacji (zreszta niewazna juz byla, od pazdzirenika nie jestem juz studentka), ani tego gdzie pracuje ani czegokoliwek. nawet nie pytali o zaswiadczenie z uczelni (ktorego niemialam bo niepwdlam na pomysl by go ze soba zabrac!)ibiza jak byla po wize to nie byla studentka ani niepracowala a wize dostala. LOTERIA :!: zycze powodzenia

MONIKA > 27-12-2005, 19:51

pomysl pracy jest idealny, wyjasnienie, bylas w uk wiec pracowalas tam teraz wrocilas i pracujesz ,i mozesz dodac ze po powrocie tez bedziesz tam pracowala. perfect

Ewelina88 > 05-05-2006, 8:30

Nie chcę zakładać nowego w?tku więc przedłużam ten. Pewnie był już taki temat, ale ja niestety go nie znalazłam. Zaraz po maturze chcę wyjechać do USA jako au pair i nie składam papierów na żadn? uczelnie. Czy dostane wize?

maya > 05-05-2006, 9:26

Z tego co pamietam, to temat juz taki był!Poszukaj dobrze, a napewno znajdziesz odpowiadz na interesujace Cię pytanie...A jedziesz z biura rozumiem?bo jak z netu, to z tymi wizami jest jak w loterii-raz masz, a raz nie... :wink:

Ewelina88 > 05-05-2006, 13:43

Planuje wyjazd z biura, ale to dopiero za jakis czas. Teraz się za wszystkim rozgl?dam

Madzius_kitkat > 31-05-2006, 22:55

No ja tez jestem po maturce...no i teraz juz tylko musze zadzwonic i sie umowic na wizyte w ambasadzie...no i sie rozczytalam ze teraz sie straaaaasznie boje :? bo przeciez nie jestem studentka...nie mam stalej pracy...kurrrrrcze
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna