• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pokoj z dzieckiem?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Pokoj z dzieckiem?

• Pokoj z dzieckiem?
  • Pokoj z dzieckiem?

karoriago > 27-06-2013, 18:31

Czesc dziewczyny,

Mam watpliwosci i chce spytac o Wasza opinie (szczegolnie te z Was, ktore byly w podobnej sytuacji / byly juz au pair). Poszukuje sobie rodzinki na APW, idzie mi niezle, mam kilka zainteresowanych, z ktorymi rozmawiam / jestem umowiona na Skype. Jedna rodzinka szczegolnie przypadla mi do gustu (ilosc i wiek dzieci, lokalizacja w miare spoko itp). Jest tylko jeden problem - mialabym dzielic swoj pokoj z 5letnia dziewczynka. Nigdy w zyciu nie dzielilam z nikim pokoju (nie mam rodzenstwa) i nie wiem jakie problemy to stwarza.

Co o tym myslicie? Czy bedzie to Waszym zdaniem duzy klopot? Dodam, ze nie jestem imprezowa osoba i nie planuje wracac po nocach.
  • Re: Pokoj z dzieckiem?

Saiisuke > 28-06-2013, 13:57

Absolutnie się nie zgadzaj! Będziesz z dzieckiem cały dzień, nie tylko godziny pracy. Wiadomo, że jak będziesz z nią w pokoju to cały czas się będzie chciała bawić itp. A uwierz mi, po spędzeniu kilku godzin z dzieckiem pracując w czasie wolnym nie chce się go oglądać na oczy. Poza tym pięciolatka będzie wcześnie chodzić spać i co, będziesz siedzieć od 21 po ciemku? Już nie mówiąc o tym, że będziesz musiała uważać na każdą swoją rzecz. Pięciolatki jeszcze nie do końca rozumieją zasady w stylu "to moja szminka i nie ruszaj". No i zastanów się poważnie czy masz ochotę żyć przez kilka miesięcy jak biedna, młoda matka, którą nie stać na oddzielny pokój dla dziecka? Dołóż jeszcze do tego to, że jak mała popłacze się w nocy czy coś w tym rodzaju Ty będziesz musiała wstawać, hości będą przychodzić sprawdzić co się dzieje itd. Moim zdanie to idiotyczny pomysł i nie powinnaś się zgadzać. Podstawową zasadą programu aupair jest to, że aupair dostaje własny pokój. Dodatkowo jak sama piszesz nigdy z nikim nie dzieliłaś pokoju, więc na pewno bardzo ciężko byłoby Ci przywyknąć do dzielenia pokoju z normalną dorosłą osobą, a co dopiero z małym dzieckiem, na które musisz uważać.

juja > 28-06-2013, 14:31

Oczywiście ze się nie zgadzaj. Jedziesz na kilka miesięcy a mieszkanie z kimś tym bardziej z dzieckiem jest bardzo uciążliwe. Jeszcze do tego skoro nie mass z rodzeństwa. Za nic w świecie się nie zgadzaj, bylabys w pracy 24\7

karoriago > 28-06-2013, 14:39

Ok wielkie dzieki dziewczyny, w takim razie szukam dalej
  • Starszy wątek Nowszy wątek