• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

[Francja] Szukam hostów na południu Francji od paź'13

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Tablica ogłoszeń czyli poszukiwany poszukiwana

• Szukam rodziny

• [Francja] Szukam hostów na południu Francji od paź'13

Tomekk > 20-06-2013, 16:06

Cześć!

Jestem facetem, ale myślę, że au pair może być dla mnie ciekawym doświadczeniem. Lubię zajmować się młodszymi dziećmi, brałem udział w różnych akcjach jako wolontariusz np. WOŚP (organizacja imprezy z koncertem), organizacja zbiórek żywności. Ogólnie pracowity i chętny do działania Au Pair traktuję jako szansę na nauczenie się języka. Odbyłem roczny kurs j. francuskiego (mam potwierdzenie ukończenia). Teraz chciałbym to wykorzystać w praktyce. Znajomość angielskiego umożliwiająca dobrą komunikację - wiadomo, zdarzają się zacięcia czy pomyłki, ale nie da się mówić bardzo dobrze nie mając kontaktu z mówionym językiem.

Coś więcej o mnie - skończyłem studia jako inżynier informatyk i w tym zawodzie chcę pracować - najchętniej we Francji. Uwielbiam ten kraj, jego kulturę i piękno. Jestem od kilku lat samodzielny. Nie posiadam nałogów. Oczywiście piwo/wino chętnie wypiję w kulturalnej atmosferze. Co więcej? Moja rodzina rozsiana jest po świecie, sam zostałem na studia w Polsce Nie wiążę z tym krajem przyszłości, bo niestety widzę jak jest... Ciężko o dobrze płatną pracę i jakieś szanse na lepszą przyszłość. Lubię zwiedzać świat i nie trzyma mnie nic w jednym miejscu. A to, że facet? Może to właśnie będzie pewnego rodzaju atut - pomogę nie tylko w pracach domowych, które nie są mi obce, ale także czasem coś stuknę młotkiem, naprawię zabawkę czy wymyślę coś ciekawego czym zajmę dzieciaki. Czasem wiadomo - facet z facetem lepiej się zakumpluje i chętniej spędzi czas wolny niż ze standardową "nianią".
  • Starszy wątek Nowszy wątek