-
-
KONTO BANKOWE
JOLHSON > 20-06-2013, 12:24
Hej, przeczytałam chyba już większość informacji ale nie zauważyłam nic odnośnie konta bankowego. Czy wyjeżdżając do USA zakładaliście sobie jakieś konta jeszcze tutaj w Polsce czy może zakładaliście sobie jakieś już tam na miejscu?będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki, wyjeżdżam już za miesiąc i nie chcę o czymś zapomnieć lub przeoczyć a z gotówką nie chcę za bardzo jechać:/ -
Re: KONTO BANKOWE
Jarzebinka > 22-06-2013, 6:47
to zależy, czy będzie Ci ktoś przesyłał kasę czesto z PL, czy nie. Bo tutaj w USA, założysz sobie konto w ciagu 10 min. -
Foxy Lady > 24-06-2013, 13:44
A jak to jest z kontami w Europie? W sumie to konto by mi się przydało. Lepiej zakładać w Polsce czy za granicą (w moim przypadku w Danii)? -
pavlinka_88 > 25-06-2013, 12:32
To chyba zależy od tego, czy planujesz swoją przyszłość z danym krajem. Ja mam konto w niemieckim banku, swoją przyszłość wiążę z tym państwem, dlatego w moim przypadku taki wybór był najlepszy.Poza tym, jeśli założysz konto w PL i będziesz potrzebowała pieniędzy, to spr ile kosztuje opłata za wybór kasy z bankomatu -
Foxy Lady > 25-06-2013, 21:41
Raczej chciałabym tam zostać. Moja mama chciała zrobić mi coś w stylu "oddziału" jej konta dla mnie, w sensie, że właścicielem "głównego" konta jest ona, ale ja mam swoje takie jakby podlegające pod jej konto. Nie wiem na czym to do końca polega, muszę jakoś na dniach przejść się do banku i pogadać z jakimś pracownikiem albo po prostu poczytać w necie... Ale ogółem też myślę, że jednak założę swoje konto już za granicą. Tylko nie wiem, czy mi się to tak właściwie opłaci, bo w Danii po au pairowaniu chciałam zostać na studia, ale po studiach wyjechać już poza Europę... Jeszcze pomyślę o tym. A tak swoją drogą, to słyszałam, że za granicą zakładasz konto za granicą w kilka minut i w wielu przypadkach nie trzeba płacić za prowadzenie konta. Czy to prawda? Jakoś ciężko mi uwierzyć w to, że prowadzenie konta jest bezpłatne. -
pavlinka_88 > 25-06-2013, 22:44
Ja założyłam konto w ciągu 10 minuttzn, spr czy nie jesteś notowana itd i konto założone, a opłaty nie ma za prowadzenie -
jasmina18 > 07-07-2013, 19:51
Też się nad tym zastanawiam: konto walutowe w Polsce czy nowe konto w Anglii.
Na pewno będę miała przelewy z PL i odwrotnie. -
Magda89 > 11-07-2013, 8:26
Moim zdaniem lepiej zakładać konto w państwie, do którego jedziemy. W razie problemów zawsze możemy iść, wyjaśniać itp. Ja na przykład mam problem z gubieniem kart! Nie wyobrażam sobie, że miałabym załatwiać takie formalności na odległość! Konto zakłada się szybko, można wybrać takie bez żadnych opłat...szybko, tanio i prosto! -
irmina > 25-07-2013, 17:09
Też niedługo lecę do USA i chętnie bym się dowiedziała co jest najkorzystniejszą opcją- tzn wysokość prowizji itd. Pieniądze będą przesyłane na pewno w jedną i drugą stronę