• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

SUMMER AU PAIR a umiejętność pływania

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• SUMMER AU PAIR a umiejętność pływania

yves > 14-06-2013, 21:26

Tak jak w temacie. Wyjazd jako fille au pair podczas wakacji a co jeśli osoba nie umie pływać? Czy taki ktoś ma w ogóle szanse na wyjazd?
  • Re: SUMMER AU PAIR a umiejętność pływania

socho > 15-06-2013, 11:28

To zależy od rodziny. Nie umiem pływać i nie ma szans bym się nauczyła, a z tego co widziałam 99% dziewczyn potrafi, a mimo to mam rodzinę (co prawda nie summer au pair, ale zawsze.) Hostka o tym wie i nie robi z tego problemu, bo na basenach/plaży są ratownicy, grunt bylebym tylko nie straciła dzieci z oczu (no i wiadomo, że jak woda do pasa - małe dzieci - to spokojnie można się w niej z nimi bawić).

Więc wydaje mi się, że jak najbardziej.

Saiisuke > 15-06-2013, 11:32

Host rodziny zawsze pytały czy umiem pływać. Spędzałam z dziećmi dużo czasu na basenach czy na plaży i chyba bym się bała gdybym nie umiała pływać. Szczególnie, że gdy byłam we Włoszech to starszy chłopiec lubił uciekać mi na głęboką wodę.

Myślę, że masz szansę na rodzinę, nie wszyscy hości będą spędzać wakacje nad wodą, dla rodziny z dużego miasta nie powinno to mieć znaczenia, a na basenie faktycznie zawsze pomogą ratownicy. Raczej nie wspominaj o pływaniu póki sami nie spytają, zamiast tego mów, że masz jakieś inne zalety

A może jednak spróbujesz się nauczyć? Pływanie jest bardzo zdrowe

yves > 15-06-2013, 18:55

Bardzo chciałabym nauczyć się pływać, nawet sobie wcześniej myślałam, żeby po prostu przed wakacjami chodzić na jakieś indywidualne lekcje. Jednak teraz widzę, że jest to niemożliwe, po prostu nie mam czasu... Nie boję się wody, po prostu nie miałam nigdy okazji, żeby się nauczyć. Pochodzę z małej miejscowości a rodzice rzadko kiedy brali mnie gdzieś na basen czy nad wodę. A jak już gdzieś szłam to wystarczało mi zanurzenie się po klatkę i tyle

A postanowiłam utworzyć ten temat, ze względu na to, że wczoraj pewna rodzina właśnie przez moją nieumiejętność pływania ze mnie zrezygnowała... Mieszkają nad morzem, więc to w sumie nie powinno dziwić, że woleli wziąć kogoś kto lepiej odnajduje się w wodzie. Mimo to, zmartwiłam się, że może faktycznie summer au pair powinna pływać, bo wtedy rodziny najwięcej wyjeżdżają i takie tam...

A co do tego zakrywania braku umiejętności innymi zaletami... To faktycznie dobry pomysł! Szkoda, że jeszcze pare dni temu na to nie wpadłam. Ale mam nadzieję, że jeszcze ktoś się zgłosi i będę miała okazję trochę przyćmić jedną wadę wieloma innymi zaletami i umiejętnościami

Pozdrawiam

cookiemonster > 15-06-2013, 18:59

Jasne, że masz szanse. Tylko nie wybieraj rodziny, która ma własny basen lub lubi spędzać czas przy okolicznej rzece/jeziorze/morzu. Pewnie podczas rozmowy wyjdzie czy oczekują od Ciebie takiej umiejętności. Poza tym rodziny z małymi dziećmi np.2-4 lata raczej nie będą wymagały pływania od au pair.

Gosia1423 > 15-06-2013, 21:50

Ja też jakoś specjalnie pływać nie potrafię, rzadko to robię, więc nie ufam swoim umiejętnością I nie dostałam jeszcze nigdy pytania o to czy potrafię pływać. Rodzina do której jadę również o to nie pytała. Dzieci są małe, bo mają 2 i 5 lat, więc raczej nie będą pływać w głębokiej wodzie
  • Starszy wątek Nowszy wątek