-
-
studia w trakcie programu aupair?
123Martyna123 > 25-05-2013, 22:59
Jako Au-Pair chciałabym wyjechać po skończeniu liceum tylko nie wiem co ze studiami czy jest możliwość studiowania podczas programu np. weekendy? Nie wiem czy warto robić roczny odstęp od nauki. Ogólnie chodzi mi o porady co byście w zrobiły? Może jest ktoś kto był lub jest w podobnej sytuacji? -
Re: studia w trakcie programu aupair?
pavlinka_88 > 26-05-2013, 21:13
Moja znajoma będąc au pair chciała studiować w Niemczech i w tym państwie nie ma studiów zaocznych, więc musiała pogodzić to z "pracą". Jej rodzina, nie miała nic przeciwko, ale i tak studia zajęły jej prawie 8 lat (na Zachodzie nie ma takiej "spiny" i tutaj obowiązuje trochę inny system nauczania). Rok przerwy w nauce to znowu nie tak dużo, ale ciężko wrócić później do nauki. Zorientuj się jaki jej system studiów w państwie, w którym chcesz być au pair, popytaj na forach studenckich, a tym bardziej zapytaj "swoją" rodzinkę czy nie miała by nic przeciw. -
tosia_ > 27-05-2013, 23:21
Ja przez pierwszy semestr studiow bylam au-pair. Wszystko zalezy od rodzinki i od planu zajec. Momentami bylo ciezko - z malym do szkoly, potem szybko na uni, a po uni szybko po niego i normalne obowiazki w domu. Jednak dla chcacego, nic trudnego. -
123Martyna123 > 28-05-2013, 17:00
Tak dokładniej to chodziło mi o USA może ktoś się orientuje jak tam dokładniej wygląda nauczanie na studiach ?
http://www.aupair.aifs.pl/article,272,studia
co o tym sądzicie? chodzi o studia czy kursy? ktoś korzystał z ich usług?
Postaraj się nie nabijać postów jeden pod drugim. Post możesz edytować. - Saiisuke