• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rezygnacja rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rezygnacja rodziny

• Rezygnacja rodziny
  • Rezygnacja rodziny

wywrotka_18 > 23-05-2013, 16:40

Hej Mam nadzieję,że nie wykraczę sobie nieszczęścia,ale mam pytanie,które mnie nurtuje,a chyba nie widziałam takiego na forum.

Powiedzmy,że jesteście dogadane z rodziną,macie kupiony bilet,wszystko gotowe do wyjazdu i nagle rodzina piszę,że jednak dziękują za twoją ofertę i ogólnie masz spadać. Co robić w takiej sytuacji,jak wy postąpiłybyście?

PS. na szczęście mnie to nie dotyczy,ale mam mało czasu do wylotu i chyba oprócz ekscytacji odczuwam strach przed wszystkimi możliwymi scenariuszami.
  • Re: Rezygnacja rodziny

Saiisuke > 25-05-2013, 13:05

W takiej sytuacji zależy czy znalazło się rodzinę na własną rękę czy przez agencję. Jeśli przez agencję to trzeba skontaktować się z agencją i to przez nich się wszystko załatwia. Rodzina w końcu podpisała z nimi umowę. A jeśli rodzina znaleziona na własną rękę, nie ma umowy, to no cóż... podejrzewam, że nic się nie da zrobić. Dlatego jak jechałam do rodziny znalezionej na apw to dogadałam się z nimi, że to oni kupią bilet na samolot. Gdyby się rozmyślili to oni by stracili kasę, nie ja, więc czułam, że mam jakąś gwarancję. No i na szczęście wszystko wypaliło
  • Re: Rezygnacja rodziny

Ronie > 25-05-2013, 21:51

Gdzieś ktoś już opisywał swoją historię, że rodzina się wycofała, a bilety kupowała sama Au Pair. Po dłuższej wymianie maili udało jej się odzyskać jakąś tam część pieniędzy, ale jednak sytuacja nieprzyjemna.
  • Starszy wątek Nowszy wątek