-
-
Wcześniejszy powrót
mils > 13-05-2013, 21:53
Mam pytanie
jeśli wyjechałbym z jakimś rocznym programem au pair do USA, a chciałabym wrocić wcześniej np. po poł roku, 10 miesiącach itd to mogę?
czy muszę dokończyc program?
i czy w wypadku gdy chce wrocić wczesniej, moja host-rodzina płaci mi za bilet powrotny, czy muszę go pokryc z wlasnej kieszeni? -
Re: Wcześniejszy powrót
sebollo4 > 14-05-2013, 0:31
Wrócić możesz jednak wtedy to Ty płacisz za bilet powrotny. -
Re: Wcześniejszy powrót
michal9o90 > 14-05-2013, 10:08
Z tego co się dowiedziałem (nie jestem jeszcze au pair), to jeśli zrezygnujesz, to tym samym przerywasz program, łamiesz regulamin wyjazdu, a więc, zostawiają cię samą sobie... nie wiem ile dni masz na powrót, o ile w ogóle nie stajesz się nielegalnym imigrantem po zerwaniu umowy, co innego brać rematch, gdzie masz 2 tygodnie na to a potem musisz wracać do kraju jak nie znajdziesz, a co innego zerwanie umowy. Mnie sie wydaje, że automatycznie jesteś nielegalnym imigrantem, ewentualnie możesz jeszcze zrobić sobie wizę turystyczną na 3 miesiące.
No ale niech wypowie się, ktoś bardziej doświadczony. A za lot to ci na pewno nie zapłacą, kto normalny by zapłacił, skoro płaci krocie agencji za znalezienie na rok au pair, która potem zrywa umowę.