-
-
EURO TRIP 2013
Minus > 13-05-2013, 12:12
Cześć!
Postanowiłam założyć takowy wątek właśnie tutaj, ponieważ pewnie duuża część z Was kocha podróżować
Chciałabym zorganizować miesięczny Trip po Europie i poszukuje chętnych.
Wiadomo- najtaniej stopem, ale myślałam również o podróżowaniu samochodem/ami. Celem jest przygoda, fun i oczywiście zwiedzenie jak największej ilości krajów europejskich. Jeżeli chodzi o termin to propozycja jest taka: 22 lipca - 22 sierpnia, aczkolwiek wszystko jest do uzgodnienia.
Jeżeli jesteście zainteresowane/ni, macie pomysły- piszcie! -
Re: EURO TRIP 2013
Foxy Lady > 13-05-2013, 20:46
Z nieba mi spadłaś!
Jestem absolutnie zainteresowana, ponadto jestem też w stanie zwerbować od 1 do 3 osób.
Jedyna rzecz jaka mi nie pasuje to termin. Nie można wcześniej (mam au pairować od 1 sierpnia...)?
I jaka trasa jest wstępnie brana pod uwagę? Znajoma mojej koleżanki pojechała na Eurotrip z siostrą w zeszłym roku i planowały dojechać do Giblartaru, ale ostatecznie zadowoliły się południową Portugalią. W sumie i tak zwiedziły kawał Europy i mnóstwo miejsc, a ja cholernie im zazdroszczę.
Ile masz lat? I skąd jesteś? -
Minus > 13-05-2013, 22:18
Świetnie, że się odzywasz. Termin możemy zamienić na np. 4-28 lipca. Co do trasy to nie mam jeszcze żadnych konkretnych planów, jestem otwarta na wszelkie propozycje. Żaden problem.
Jestem z Torunia, mam 18 lat. A Ty? Masz jakieś propozycje/pomysły? -
Foxy Lady > 13-05-2013, 23:39
Ja mam 20 lat, jestem z okolic Koszalina. Osobiście nie mam doświadczenia w tripach po Europie, bo jak do tej pory moje "podróże" ograniczały się tylko do Polski, ale jestem chętna na taki wyjazd. Może zróbmy sobie listę miejsc? Chciałabym odwiedzić Lizbonę (Portugalia), Madryt, Saragossę (Hiszpania), Tuluzę, Nimes, Cannes, Nicea (Francja), Mediolan i tutaj można przejechać wzdłuż Włoch (Bologna, Siena, Rzym, Neapol, Bari) i potem dostać się do Grecji, gdzie moglibyśmy spróbować dostać się aż do Aten. Wracamy albo przez Włochy, Austrię i Czechy albo można po prostu wsiąść w samolot albo cokolwiek innego co tylko sobie wymyślimy. Oczywiście ta lista nie jest ostateczna, i jeśli ty chcesz zrezygnować z jakichś miast na rzecz innych, to jestem otwarta na propozycje. W końcu trzeba dojść do kompromisuMożemy też np. polecieć/pojechać do jakiegoś odległego miasta i stamtąd zacząć trip. Lub odwrotnie - pojechać gdzieś, zwiedzając po kolei różne miejsca i wrócić np. samolotem. Trzeba by było też zrobić wstępny plan, żeby można było zrobić kosztorys i oczywiście załatwić spanie (nastawiam się na coachsurfing).
Mam prośbę, może napisz jak ty widzisz tę trasę i jakie miejsca są absolutnym must be na twojej liście?
A w jakich mówisz językach? Ja mówię biegle po angielsku, trochę po francusku i troszeczkę po niemiecku. Mam kolegę z Kolumbii, który bardzo chce przyjechać do Europy na czerwiec lub lipiec, więc może i on by się z nami zabrał? 22 lata, student kompozytorstwa. Mógłby być dodatkową osobą mówiącą po hiszpańsku i angielsku. Ale to jak na razie tylko w fazie planów.
Poza tym im więcej ludzi tym lepiej, taka jest prawda. Niby trudno się wtedy przemieszczać stopem, ale ja uważam, że lepiej jest jechać w 4 osoby niż w 2.
ps. wysłałam ci prywatną wiadomość z moim mailem