-
-
Wyjazd np. na 2-3 tygodnie
klaudia21 > 13-05-2013, 11:46
Mam pytanie, czy na summer au pair np do Wielkiej Brytanii moge jechać na ile chce, np na początek na 2-3 tygodnie, czy jest określony termin ??
prosze o odpowiedz -
Re: Wyjazd np. na 2-3 tygodnie
doris90 > 14-05-2013, 15:37
no... to chyba zależy od tego jak się dogadasz z rodziną... na ile Cię potrzebują... tak mi się wydaje... dobrze pisze? -
Ronie > 14-05-2013, 17:41
Wydaje mi się, że tylko jadąc poza Europę, gdzie jest konieczność skorzystania z agencji, długość pobytu jest określona na 12-24 miesięce. W Europie (wciąż z agencją) tak nie ma, ale ręki nie dam uciąć. Pewna jestem jednak, że jeśli szukasz na własną rękę, to nie ma to znaczenia i tak jak powiedziała koleżanka wyżej - wszystko zależy od rodziny i tego, jak się z nią dogadasz. Z tym, że znalezienie rodziny na 2-3 tygodnie może graniczyć z cudem. -
marvellous > 18-05-2013, 21:32
Nie wiem ktora rodzina chcialaby au pair na 2-3 tygodnie. Mozna oczywiscie zrobic male oszukanstwo mowiac ze chce sie przyjechac na wiecej i zrezygnowac po 2/3 tygodnaich ale nie lubie oszustow wiec tego nie proponuje
rodziny zazwyczaj wola au pair na dluzsze okresy bo jak sie juz przejdzie przez clay proces poszukiwania, wywiadow itd to nie chce sie tego powtarzac szybko -
Ronie > 19-05-2013, 13:00
[quote name="marvellous"]rodziny zazwyczaj wola au pair na dluzsze okresy bo jak sie juz przejdzie przez clay proces poszukiwania, wywiadow itd to nie chce sie tego powtarzac szybko[/quote]
No i dodatkowo często też wolą przyzwyczajać dzieci do jednej osoby na dluzej. Dlatego tez nawet na 2 miesiące nie zawsze jest łatwo. -
cookiemonster > 20-05-2013, 7:12
Coś mi się wydaje że takie pytanie zadaje osoba, która myśli że au pair to wczasy zagranicą i celuje np. w Hiszpanię. Zanim przyzwyczaisz się do nowego otoczenia i obowiązków, spokojnie minie 2 tygodnie. Wątpię, żeby ktoś szukał au pair na krócej niż 1-2 miesiące.