• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

rodzina nie odpisuje

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• rodzina nie odpisuje

• rodzina nie odpisuje
  • rodzina nie odpisuje

ewe7 > 11-05-2013, 23:58

Hej wszystkim. W lipcu mam jechać jako Au Pair do Niemiec do Hamburga. Załatwiałam wszystko przez niemieckie biuro (wszystko zrozumiałam, legalne) i mam już umowę (oni mają jeden egzemplarz, ja drugi), pisaliśmy wiele maili, gadaliśmy przez telefon, przez Skype. Od miesiąca nie ma ich na Skype, na maila co im 2 tygodnie temu wysłałam nie odpisali do dziś, postanowiłam wysłać im smsa że się martwię i czy umowa nadal jest aktualna, ale nie odpisali mi, co więcej sms został wysłany ale nie dostałam raportu że dostarczono czyli prawdopodobnie mają wyłączony telefon. Pisali mi na samym początku że mogę do nich przyjechać od 12 lipca bo zaplanowali już urlop, no ale chyba nie od kwietnia? Co o tym myślicie? Powinnam się martwić? Dodam że oboje rodzice są lekarzami, więc to poważni ludzie i chyba by mnie nie zrobili w konia, co?
  • Re: rodzina nie odpisuje

angelaa > 12-05-2013, 7:17

skoro załatwiałaś to przez biuro, to dlaczego nie zwrócisz się bezpośrednio do nich?

Saiisuke > 15-05-2013, 16:07

Tak samo proponuję - odezwij się do agencji. Coś się mogło stać, jakiś wypadek czy coś i nie ma z nimi kontaktu. Albo pojechali na jakiś urlop zagranicę i wyłączyli telefon. Są setki możliwości, nie panikuj tylko dzwoń do agencji. Jeżeli jedziesz legalnie to rodzina na pewno musiała za to sporo zapłacić i ot tak sobie nie zrezygnują.

ewe7 > 15-05-2013, 16:30

już sie wszytsko wyjaśniło, dzwoniłam wczoraj wieczorem do rodzinki i pan tata odebrał i mówił że najmłodsze dziecko było w szpitalu i mama jest razem z nim i dlatego nie odpisywali, a on sam jest lekarzem więc też jest pochłonięty przez pracę, ale bardzo sie cieszył z mojego telefonu i miło się gadało
  • Starszy wątek Nowszy wątek