-
-
Ofiary kulturalnej agencji au-pair zglaszajcie sie
Czarna_ski > 15-10-2005, 4:29
Wiadomo o jaka agencje chodzi?
Ta ktora zapewnie ze oferuje mila opieke a tak naprawde to opieki nie oferuje zadnej.... Nawet niekulturalnej
Ta sprawa jest przykra... ale okazalo sie ze nie tylko mnie wystawili do wiatru...
Wszystkie ofiary ... , wszystkich poszkodowanych... prosze, aby przysylali do mnie swoje historie, ja je pozbieram w jedna kupe i jak znajade zainteresowana gazete lub czasopismo, wysle im to. ktos sie musi tym zainteresowac
Ok... pati, edyta, gosia... kto jeszcze? Wezwijcie znajomych i znajomych znajomych, wszystkich kto przez nich cierpial, w kupie sila przeciez
Nawet jesli zrobimy im tylko antykreklame... to juz bedzie dobrze,....
trzeba im nosa utrzec i pokazac ze jak sie bieze kase, to trzeba dac cos w zamian!!! -
Re: Ofiary kulturalnej agencji au-pair zglaszajcie sie
edzia > 15-10-2005, 6:58
hej,
wiesz jak ze mna bylo. znajde chwile czasu to napisze to w formie listu i ci przesle! laczmy sie razem, coklwiek postanowisz co to slynnego biura, mozesz na mnie liczyc -
pati_california > 16-10-2005, 5:34
nasze kulturalne biuro ost troche sie rehabilituje w mojej sprawie, ale i tak mam zamiar przytrzec mu nosa..
ja to jeszcze sama wlacze o siebie,a wiem, ze niektorym dziewczynom nie starcza sil, wiec dla nich trzeba zrobic ta antyreklame,
buziaki -
oliwka911gt > 20-12-2005, 10:47
Czarna_ski
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 01 Sie 2005
Sk?d: Vallejo / Concord , California
Wysłany: Pi? Gru 16, 2005 6:18 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
UFF to dobrze ze nie wyjezdzasz z kulturalna agencja... powinno ci sie powiesc... 3mamy kciuki!
rodzina u ktorej bylam na poczatku... bylam ich pierwsza operka... ale ich sasedzi z naprzeciwka, mieli juz 6 operek i zadna nie przerwala roku! Teraz maja juz 7 dziewczyne. Doswiadczeni hosci. I oni takze mieli przejscia z kulturalna agencja... teraz odradzaja ja wszystkim...
czyli ta agencja.... sucks po prostu. nie tylko ze strony dziewczyn ale i rodzin.
Ci hosci to hosci z prawdziwego zdarzenia... szanowali ducha au-pair...
Do kulturalnej zglaszaja sie tylko ci hmmm niedoswiadczeni... szukajacy nianko-sprzataczko-kucharki za grosze... cwaniacy... imigranci... ech...
2 rodziny to potwierdzily...
Ze oni nie sa dobrzy..
kulturalna agencja utwierdzila mnie w tym, ze to co ladnie zapakowane wcale czasami dobre nie jest. Bo co jak co, ale kulturlana agencja jest jedna z najlpeiej zareklamowanych w PL., nieprawda? I to napewno zwodzi wiele dziewczyn, ja tez sie na to nabralam...
Polonistka
Doł?czył: 17 Lip 2004
Sk?d: przed laptopem siedze sobie, a ten przemieszcza sie po MA/USA.
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 10:02 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Czarna, sama nie wyjechalas z C wiec sie nie podniecaj, az tak.
Mam zajebista rodzine, super mnie traktuja, nie sa emigrantami, (skad tys to wziela???), placa mi jak niani live out, a ja przeciez mieszkam z nimi i wyjechalam z tej okropnej agencji.
Najlepiej jak sie ludzie bez pojecia wypowiadaja. Taaak, mialas z nimi kontakt, ale nie wyjechalas, wiec jednak wiedze masz ograniczona!
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 3:09 am Temat postu:
OK Monika: Moj Blad i poprawiam swoja wypowiedz:
"czyli ta agencja WEDLUG MNIE.... sucks po prostu. nie tylko ze strony dziewczyn ale i rodzin."
JEST to moje zdanie i jego nie zmienie. i nie krytykuj jak mozesz byc tak laskawa!
nie znasz mnie. nigdy nie wwalam nosa w nie swoje sprawy i nie dyskutuje o czym o czym nie mam pojecia! Z kulturalna agencja bylam przez ponad 9 miesiecy i chyba ich znam! a ze z nimi nie wyjechalam to cale szczescie.
a jak musisz skrytykowac to rob to jakos normalnie! i w miare kulturalnie!
Obserwuje wszystkie spory na tym forum, nigdy sie nie udzielalam i nie stawalam po niczyjej stronie, ale juz od dawna mnie cos denerwowalo.
podsumowujesz wszystkich na tym forum jakbys byla jakims guru, kims kto wszystko wie najlepiej. PrzepraSZAM, ale nie zawsze masz racje. I czasem tez sie zastanow co piszesz.
(Ib_iza: Nom sorki, moze troche generalizuje. )
Młodzik
Doł?czył: 27 Lip 2005
Sk?d: Zielona Gora,PL/Toms River,NJ
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 5:05 am Temat postu:
No to Czarna pojechalas!!!! hehehhehehe po kims!!!!! hehehhehehe
A tak wogle od dawna sie zastawiam nad MONIKA, to fakt ona bardzo czesto krytykuje wszystkich. Bo nic nie ma do roboty tylko chyba 24 h na dobe siedzi na forum, o czym swiadczy ilosc jej postow!!!!!!!!! Masakra o czym mozna napisac ponad 3000 postow???
Monika bez urazy ale kazdy ma swoje zdanie. A ze Czarna jest The bestttt, to stoje po jej stronie
Młodzik
Doł?czył: 27 Lip 2005
Sk?d: Zielona Gora,PL/Toms River,NJ
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 5:13 am Temat postu:
A tak wogle Monika to napisalas, ze Twoja rodzina placi Ci jak niani live out, hihihi nie rozsmieszaj mnie, to ty chyba nie wiesz ile takie nianie zarabiaja!!!!!! Bo pamietam jak w jakims watku pisalas ile ci placa, i teraz tym tekstem to mnie rozwalilas!!!!
Stary Wyjadacz
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 5:32 am Temat postu:
Gosia niezupelnie... ja po nikim nie chcialam pojechac... ani klocic z nikim..
PEACE PEACE PEACE do klotni ciezej mnie sklonic niz do jedzenia pomidorow... ale czasem az trzesie zeby nie zareagowac.....
Monika czasami jestes taki uprzykrzacz, naprawde pozwol ludziom myslec i dzialac tak jak oni chca!!
Ja szanuje twoje zdanie, slucham co piszesz i nie krytykuje, choc mi sie to tez nie zawsze podoba!!
Stary Wyjadacz
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 5:43 am Temat postu:
a poza tym... zwrocmy Mariuszowi jego historie... i nie zasmiecajmy
Polonistka
Doł?czył: 17 Lip 2004
Sk?d: przed laptopem siedze sobie, a ten przemieszcza sie po MA/USA.
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 10:17 pm Temat postu:
Za ten tydzien dostalam od mojej host rodziny czek opiewajacy na 450$, czyli czuje sie jak niania live out, bo samochod z benzyna mam i komore plus jedzenie i mieszkanie za free. Takze naprawde narzekac nie narzekam. A rodzina jest normalna, agencyjna, wlasnie z tej strasznej cc.
Niekomu w tylek wchodzic nie bede i to tak ludzikow bez wlasnego zdania boli. Nie raz mi to zarzucono. Ale coz, juz tak mam.
Gosia H, co ty w ogole o mnie wiesz, zeby takie opinie rzucac??
Na forum jestem tylko w czasie pracy, nigdy po, poniewaz to dla mnie czesc pracy. Nie czasu wolnego bynajmniej. Nie uwazam, ze nie mam co robic.
Uwazam, ze zeby sie wypowiadac na jakis temat, trzeba miec naprawde pojecie. Jestem operka od 15 miesiecy, wyjechalam z cc i nie mam ani jedenego zarzutu do nich.
Ostatnio zmieniony przez MONIKA dnia Nie Gru 18, 2005 10:36 pm, w cało?ci zmieniany 2 razy
Powrót do góry -
oliwka911gt > 20-12-2005, 10:55
martamaua
Weteranka
Doł?czył: 17 Cze 2004
Sk?d: Dania/Sz-n
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 10:28 pm Temat postu:
Oliwka to wam da
oliwka911gt
Half Admin
Doł?czył: 11 Lis 2004
Sk?d: kraków PL, wkrótce seattle WA USA
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 12:12 am Temat postu:
oj da popalic
troche crazy times nastaly ale wiem co w trawie piszczy. mimo iz na forum malo isze ostatnimi czasami to czytam co piszecie.
NIE PISAĆ AGENCJA KULTURALNA, CC ANI C
posty bede kasowac, NIE zmieniac.
mariusz, przepraszam, ale musialm gdzies to zamiesic. ostnio twoj watek popularny sie stal
p.s. dostales mojego priva?? mialam problemy z jego wyslaniem [/b]
Czarna_ski
Stary Wyjadacz
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 2:22 am Temat postu:
hej!!? przeciez kiedys zapytalam o "kulturalna" i ty sie zgodzilas....?
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 04 Gru 2004
Sk?d: PL / od 2.stycznia'06 Djursholm (Stockholm län)
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 8:39 am Temat postu:
Czarna, ale oli zgodzila sie na kulturalna a Wy zaczeliscie wszyscy nazwe wypisywac i nikt sie o pisanie kodem nie marwil - jakby nikogo nie interesowalo to, ze oliwka musi to wszystko potem dokladnie czytac i zmieniac, wiec rozumiem dokladnie o co teraz chodzi.
Half Admin
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 8:41 am Temat postu:
tak, ja sie zgodzilam. tylko ja nie jestem wlascicelem tego forum ani adminem ja tylko sprzatam.
niedlugo bedzie znowu samopas, bo nie bedzie mnie na forum przez jakis czas.
Emm
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 24 Paź 2004
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 3:46 pm Temat postu:
moja agencja-wszyscy wiedza jaka-jest chyba najgorsza z istniejacych na rynku agencja. Najdluzsza stazem-oczywiscie jedzie na opinii.Poza tym wymyslaja wciaz jakies gowniane gratisy, nagrody dla operek , ktore na placu zabaw namowia jakas matke, zeby sobie operke wziela.Porazka dla mnie.Nie jest to tylko moja opinia.Przykladow ich "rzetelnego"zachowania jest wiele. Na przyklad ostatnio-moja kolezanka z Bosni miala wypadek samochodowy-nie z jej winy. przy okazji wypadku wyszlo, ze operka od 4 miesiecy jezdzi na mdzn prawku, a nie moze, bo Bosnia jest jednym z chyba 3 krajow, ktore nie maja pozwolenia na jazde na mdzn prawku-od razu po przylocie tu musza robic stanowe prawko. oczywiscie agencja wie o tym od kilku lat, ale pierdoli glupoty, ze o jezu, oni nie wiedzieli, o boze, oni tak strasznie przepraszaja i-uwaga-propozycja skierowana do hostow mojej kolezanki" bardzo was przepraszamy, jesli tylko chcecie powiedzcie slowo i odeslemy wasza operke do domu a wam zalatwimy szybko nowa, taka, ktora moze prowadzic."
Taka oto wspaniala agencja nam sie trafila.
Do tego pierwsza operka moich hostow tez -co wyszlo oczywiscie w praniu-nie mogla jezdzic na mdzn prawku, a bylo to 3 lata temu i tez agencja NIE WIEDZIALA.o boze jedyny, no jacy to oni niedoinformowani sa.
przykladow ich niekompetencji mozna mnozyc.Moze na 10 operek jedna jest zadowolona- tez nie wiem jakim cudem, pewnie do czasu.
jedyne co agencja umie to kombinowac.
dla mnie cala ta kulturalna agencja moze isc sie jebac. Kiedys sie przejada na tym kombinowaniu i mam nadzieje, ze nastapi to jak najszybciej. -
oliwka911gt > 20-12-2005, 11:00
agulka
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 01 Mar 2005
Sk?d: somewhere in USA
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 4:38 pm Temat postu:
prawko musialam rowniez robic od nowa.. w stanie ohio. tyle, ze to bylo zalezne od firmy ubezpieczeniowej moich hostow a nie od stanu. wg stanu ohio moglam jezdzic na moim miedzynarodowym rok czasu.
rodzinki zaczna dzwonic jak juz bedziesz prawko mial. bo biuro zbierze Twoje papaiery, wysle do usa..ale caly czas beda czekac na prawko i dopiero jak bedziesz mial prawko to udostepna Twoje papiery dla rodzin
bez obaw , nasz agencja dobrze dziala ale wiadomo..rodziny sa rozne i chyba agencja nie ma na to wplywu. tak samo jak au pair chce sie zaprezentowac z jak najlepszej strony i czasem pododaje cos do swoich papierow..tak samo robia rodziny
Stary Wyjadacz
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 6:52 pm Temat postu:
Emm, mnie juz nic nie zdzwiwi... Ja tez gdyby nie to forum nie wiedzialbym ze trzeba zdawac jakies inne prawka! Ukrywaja wszystko co mogloby operki zniechecic... tak jak z moim wiekiem,.. zal niepowiem co sciska... Wiedzieli ze prawnie nie wyjade conajmniej do grudnia, a chlam w typie " juz za miesiac pani wyjedzie! nie ma sie o co martwic!!" wciskali mi od maja!!!!! Ja tez znam 1 przypadek zadowolonej osoby. No miala szczescie... Byly 2 ale ona juz tez uciekla
Oliwika ja cie bardzo dobrze rozumiem... gdy ludzie wpisuja skroty od nazwy.... ale piszac kulturlana agencja nie lamiemy regulaminu czyli to moze pozostac prawda ??
Kulturalna agencja moze byc kazda....
Half Admin
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 6:59 pm Temat postu:
a jak jest tlumaczenie z ang na PL culture?? i nazwa kulturalna miala padac w jednym watku, zalozonym przez ciebie, a nie gdzie popadnie.
dzisaj mam nocke dluga wiec bede robic znowu porzadki
Czarna_ski
Stary Wyjadacz
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 7:18 pm Temat postu:
mysle ze nie... gdybysmy pisali AGENCJA K******A OP**KA to by byla nazwa, a sam jeden porzymiotnik, poza tym pisany z malej litery, nie daje nazwy wlasnej......
a ktos ci zwrocil uwage czy to tylko twoje zalozenie ze slowa kulturlna tez chcesz kasowac?
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 21 Mar 2005
Sk?d: California/Poznan
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 9:50 pm Temat postu:
Materialisci ,niech ich szlag , co za debile ? Powiedzieli ze odesla ja do domu i dadza kogos na jej miejsce ,ale przekret !
Dzis sie dowiedzialam ze skoro zostaje na drugi rok to hostom przysluguje znizka ,uwaga 200 $ smiechu warte
znow beda musieli wydawac pare tysiakow , i ja sie pytam na co ?
za przedluzenie wizy ja place ,tak czy nie ? ( Grzybowa )
biletu mi nie oplacaja ,tak czy nie ?
ubezpieczenie ja place ,tak czy nie ?
to sorry ,ale ja tu czegos nie panimaju
nie dziwie sie ze tyle rodzin szuka au pair bez agencji
sorry za zasmiecanie historii ale musialam gdzies przelac swoje flustracje
Powrót do góry
kasik
Stary Wyjadacz
Doł?czył: 15 Gru 2004
Sk?d: U S A a co!!!!!!!
Wysłany: Wto Gru 20, 2005 12:56 am Temat postu:
Ja tez uwazam, ze pisanie kulturalna agencja jest ok. Popieram w 100% Czarna.
Ja co do mojej agencji juz tez sie nie wypowiadam (tez wszyscy wiedza jaka), u mnie bylo w miare ok, choc teraz mam za przeproszeniem zjebana lcc, ale tyle sie nasluchalam od dziewczyn..U mnie w Virginii tez juz dawno powinnam jezdzic na amerykanskim prawku, ale wciaz nie moge wyrobic sociala (no wlasnie przez co? przez moja agencje, ale to skomplikowana hist.) i w zwiazku z tym nie moge podchodzic do egzaminu na prawko..
oliwka911gt > 20-12-2005, 11:25
przenioslam tu posty dotyczace kulturalnej.
dla jasnosci, by mi nikt potem nie zarzucal: kulturalna agencja mozna pisac w tym watku (z ta mysla byl on zalozony) i wszytko za i przeciw niej. CC i C bede kasowac w kazdym watku w jakim sie pojawia. zamiast nazwy agencji piszcie wielokropek.
czarma, dostalo mi sie troche :roll: -
Czarna_ski > 20-12-2005, 20:27
OK Oliwka, sorki i dzieki... :oops: -
megi > 06-01-2006, 21:02
Jestem na etapie kompletowania dokumentów i niedługo wybieram sie do biura. Mam nadzieje ,że nie jest to te biuro o którym piszecie. Może ktos by mi mógł napisać wiem ze nie mozna na forum, ale maila-nazwe tej kulturalnej agencji- naprawde nie wiem o jak? chodzi.
Bedę wdzieczna jesli napiszecie te sprawdzone i godne polecenia agencje.
mój e-mail <a href="mailto:magdzia77@wp.pl">magdzia77@wp.pl</a>
Pozdrawiam wszystkich! -
ola1984 > 07-01-2006, 21:18
czesc! w tym roku koncze studia i zamierzam wyjechac do USA z kulturalnej agencji. bylam na spotkaniu informacyjnym i musze przyznac, ze wywarlo ono na mnie dobre wrazenie. Ale, gdy weszlam na to forum i wczytalam sie w wasze wiadomosci, to sie troszke przestraszylam. po pierwsze,nie wiem czy dobrze robie jadac z agencji, po drugie nie wiem jak szukac host rodziny na wlasna reke.
martwi mnie tez kwestia prawa jazdy.
a co jesli chodzi o nauke? przeczytalam w ktoryms poscie,ze aby uczyc sie po algielsku trzeba zdac 2 egzaminy: Toefl i IELTS, ktore kosztuja okolo2 000 zl.to prawda?a moze to tylko ja zle zrozumialam?
czytalam regulamin i wiem,ze nie mozna tutaj na forum zamieszczac nazw agencji, ale jesli znajdzie sie jakas osoba, ktora moglaby mi cos doradzic, to bardzo prosze o kontakt na mojego prywatnego maila: <a href="mailto:ola1984@tlen.pl">ola1984@tlen.pl</a>.
jest to dla mnie bardzo wazne, gdyz z innej agencji moge jechac m.in. do Belgii, Irlandii, Wielkiej Brytanii etc.
nawet nie wiem czy slusznie robie napalajac sie tak na te USA.
prosze, doradzcie mi.
z gory wielkie dzieki.
ola.