• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

zabawy z dziewczynkami

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• zabawy z dziewczynkami

• zabawy z dziewczynkami
  • zabawy z dziewczynkami

ewe7 > 10-05-2013, 18:05

w co można się bawić z 2-4 latką?
  • Re: zabawy z dziewczynkami

kasiulek91 > 11-05-2013, 23:47

We wszystko! Naprawdę dzieci w tym wieku jest najprościej zająć czymkolwiek! Be spontaneous! Możecie rysować, kolorować, bawić się lalkami, układać większe puzzle przeznaczone dla dzieci w tym wieku,udawać zabawę w dom czy sklep, zabawy z piłką, no naprawdę wszystko!

Saiisuke > 15-05-2013, 16:15

Wszystkie klasyczne zabawy są dobre dla 2-4 latki. Z 4latką już spokojnie można bawić się w chowanego, berka, w piłkę np. w kolory, bawić się lalkami, klockami, puzzlami, rysować, lepić z plasteliny itd. "Moja" 4latka, którą zajmowałam się w zeszłe wakacje lubiła mi pomagać, np. prałyśmy razem moje bluzki Jak jesteś w ciepłym kraju to wystarczy miska wody i plastikowy kubek wystawione do ogródka, i dzieciak ma godzinę świetnej zabawy. Możesz też zrobić swoją kredką do oczu dziewczynce nosek i wąsy kotka, albo jakiegoś innego zwierzaka i na pewno się będzie cieszyć.

ewe7 > 15-05-2013, 16:31

ja jade do Niemiec więc ciepły kraj to nie jest hehe ale dzięki za pomysły, bardzo mi pomogłyście

wywrotka_18 > 16-05-2013, 12:42

a co z dziewczynką w wieku 8 lat? to już trochę trudniej,bo jednak cześć zabaw może uważać za zbyt dziecinne,a nie chce żeby cały wolny czas spędzała przed tv. Dodam,że ma jeszcze 10 letniego brata więc może coś dla obojga?

Doświadczone au pair proszę o pomoc

kasiulek91 > 17-05-2013, 13:14

Ja z moją 8latką spędzałam bardzo dużo czasu na zewnątrz (jeśli pogoda pozwalała) - zabawy na trampolinie, gra w piłkę, badmintona itd - bardzo to lubiła. W pierwszej rodzince jak miałam 4kę dzieci z czego dwójka to właśnie 8 i 10 lat to też dzieciaki uwielbiały bawić się na dworze - berek, chowanego itp.

W brzydsze dni gry planszowe! Monopoly należało do ulubionych gier, bardzo często też bingo. Dla 8latki z drugiej rodziny kupiłam w prezencie grę planszową grzybobranie - zrobiła furorę! Przez pierwszy miesiąc grałyśmy po kilka razy dziennie, potem rzadziej bo odkryłyśmy grę w karty - uno i 'wojna' (mega prosta a dzieciakom się podoba!).

Do z tego dziewczynkami można też spędzać czas w kuchni - jeśli lubisz piec wykorzystaj to bo zazwyczaj dzieciaki to uwielbiają gdyż mogą się pochwalić mamie, że upiekły dzisiaj super dobre ciasteczka no i mogą je bezkarnie zjeść!

Często też rysowałyśmy, malowałyśmy i robiłyśmy wszelkie inne kreatywne rzeczy typu pieczątki z ziemniaka czy lepienie czegoś z plasteliny

Mam nadzieję, że pomogłam

ewe7 > 17-05-2013, 14:01

moje dziewczynki mają 2 lata i 4 lata

wywrotka_18 > 18-05-2013, 11:35

[quote name="kasiulek91"]Ja z moją 8latką spędzałam bardzo dużo czasu na zewnątrz (jeśli pogoda pozwalała) - zabawy na trampolinie, gra w piłkę, badmintona itd - bardzo to lubiła. W pierwszej rodzince jak miałam 4kę dzieci z czego dwójka to właśnie 8 i 10 lat to też dzieciaki uwielbiały bawić się na dworze - berek, chowanego itp.

W brzydsze dni gry planszowe! Monopoly należało do ulubionych gier, bardzo często też bingo. Dla 8latki z drugiej rodziny kupiłam w prezencie grę planszową grzybobranie - zrobiła furorę! Przez pierwszy miesiąc grałyśmy po kilka razy dziennie, potem rzadziej bo odkryłyśmy grę w karty - uno i 'wojna' (mega prosta a dzieciakom się podoba!).

Do z tego dziewczynkami można też spędzać czas w kuchni - jeśli lubisz piec wykorzystaj to bo zazwyczaj dzieciaki to uwielbiają gdyż mogą się pochwalić mamie, że upiekły dzisiaj super dobre ciasteczka no i mogą je bezkarnie zjeść!

Często też rysowałyśmy, malowałyśmy i robiłyśmy wszelkie inne kreatywne rzeczy typu pieczątki z ziemniaka czy lepienie czegoś z plasteliny

Mam nadzieję, że pomogłam [/quote]

Pomogłaś bardzo,dziękuje Muszę obudzić swoje kreatywność przed wyjazdem,czuję,ze mi się przyda

Eartha123 > 19-10-2013, 9:10

dziewczyna jak mody, suknie, torby .....
  • Starszy wątek Nowszy wątek