-
-
Rosja
evvve01 > 22-04-2013, 11:33
Tak właśnie zaczęłam interesować się tym krajem i zastanawiać czy żeby wyjechać do Rosji trzeba mieć jakieś dodatkowe dokumenty.
Czy lot samolotem lub jazda pociągiem przebiegałaby tak samo jak do krajów Europy Zachodniej?
Myślicie, że to byłby dosyć niebezpieczny/ ryzykowny wyjazd ? -
Re: Rosja
Jarzebinka > 22-04-2013, 21:25
Do Rosji to chyba trzeba mieć wizę... -
Anjaa > 22-04-2013, 21:54
Nie zawsze, do niektórych miastBez wizy też można pojechać Ale i tak trzeba mieć specjalne formalności pozałatwiane -
Saiisuke > 23-04-2013, 11:20
Do Rosji trzeba mieć wizę. Wybieram się w wakacje i jestem właśnie w trakcie załatwiania formalności. Jako aupair spokojnie można pojechać, wystarczy zaproszenie od rodziny by dostać wizę. -
evvve01 > 23-04-2013, 12:32
Saissuke- a ty jedziesz jako au- pair ? Na jak długo ? -
Saiisuke > 24-04-2013, 16:06
Nie, wybieram się w odwiedziny do penpalkiAle przy okazji organizowania wyjazdu to musiałam się wszystkiego o wizach dowiedzieć. Wydaje mi się, że na summer aupair działa to tak samo - prywatna osoba Cię zwyczajnie zaprasza jako gościa. Nie wiem jakby to wyglądało gdybyś chciała wyjechać na dłużej. -
evvve01 > 24-04-2013, 16:49
Saissuke - do kogo się wybierasz, bo nie zrozmiałam -
Saiisuke > 24-04-2013, 17:51
Do Rosjanki, którą poznałam pisząc listy tradycyjne. Takie mam hobby, pisanie listów do ludzi z różnych stron świata - pen palingPrzez neta wymieniamy się adresami, a potem poznajemy przez ręcznie pisane listy. Jak lubisz pisać to spróbuj kiedyś, fajna sprawa. Już raz odwiedziłam pen palkę w UK, a w zeszłym roku odwiedził mnie pen pal z Japonii, a teraz ja jadę do Rosji