• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Uwaga na agencję EUROPAcare24.pl z Krakowa!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Uwaga na agencję EUROPAcare24.pl z Krakowa!

FaM > 16-04-2013, 19:29

Witam!

W 2010 roku wyjechałam z tej agencji do okropnej rodziny we Frankfurcie nad Menem. Agencja wiedziała, że matka bachorów, którymi miałam się zająć jest okropna i bardzo źle traktuje Au Pair od poprzedniej dziewczyny, która tam była i się umęczyła z tą wariatką rok. Mimo to, dzwoniąc do mnie przedstawili mi tą rodzine w kolorowych barwach a ja zupełnie nieświadoma co mnie czeka pojechałam tam, by po 3 miesiącach dosłownie ucieknąć stamtąd z głęboką depresją i myślami samobójczymi. Do takiego stanu doprowadziła mnie ta baba (samotna matka z 2 dzieci, lekarz pediatra - niby powinna być na poziomie :/). Już po 2 tyg od dnia mojego przyjazdu alarmowałam im, że kobieta jest straszna, bardzo wymagająca, stresująca i obraża. A oni mieli to w dupach, pocieszali trele morele ale wtedy usłyszałam, że nie mogę wracać do domu narazie i muszę zostać conajmniej miesiąc (a na tym ich śmiesznym i zupełnie niepotrzebnym szkoleniu) nie było mowy o takim czymś! A później było tylko gorzej i gorzej a oni reagowali tylko wtedy gdy agencja niemiecka pisała do nich z kolejnymi skargami od tej baby na mnie (bezpodstawnymi zresztą) , żeby coś zrobili.

Także moje drogie, uważajcie na nich, oszukują żeby tylko pozbyć się zlecenia. Moja koleżanka, która też od nich pojechała w tym samym czasie co ja, tylko ona w okolice Regensburga też przeszłą gehenne u rodziny do której ją wysłali. Oni naprawde maja w dupach te dziewczyny, które wysyłają do DE. Także dobrze radze nie jedźcie od nich!!!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek