-
-
Wykształcenie średnie zaoczne?
Prudence > 15-04-2013, 22:40
Witam wszystkich serdecznie. Po LO chcę wyjechać do USA, obecnie kończę pierwszą klasę(niestety w tamtym roku nie przeszłam przez własną głupotę...) zastanawiam się nad przeniesieniem od drugiej klasy do LO zaocznego, bo chcę poświęcić czas na inne zajęcia - intensywny kurs angielskiego, praca opiekunki do dzieci. Chcę dobrze przygotować się do au pair, poza tym fajnie by było zacząć już zarabiać. A moje pytanie brzmi: wiem że trzeba mieć wykształcenie średnie by wyjechać do Stanów, czy nie będzie problemów jeśli będzie ono zaoczne? Pytam, bo nie chcę potem pluć sobie w brodę, że popełniłam nieodwracalny błąd.
A przy okazji - jest tu ktoś w moim wieku? (18 lat) -
Re: Wykształcenie średnie zaoczne?
balbina > 16-04-2013, 1:01
wydaje mi się, że nie będzie z tym problemu
ale zapytaj się agencji - najlepiej kilku -
Prudence > 16-04-2013, 16:46
Dziękuję Ci za odpowiedź, na pewno popytama to można bez logowania zadać pytanie agencji? -
Saiisuke > 16-04-2013, 17:50
A czemu nie? Po to podają numery telefonów i maile, żeby potencjalne aupairki mogły o wszystko zapytać. Jak zrobisz maturę to przecież będzie taka sama i nikt nie zapyta w jakiej szkole. -
Prudence > 16-04-2013, 18:35
To cieszę sięNie miałam jeszcze powodu by kontaktować się z agencjami (bo dzięki temu forum i blogom, które przeglądam dowiaduje się różnych ciekawych informacji o au pair) więc też nie zwracałam uwagi na numery tel czy maile, ale teraz na pewno się zainteresuję. Wolę się upewnić -
Prudence > 23-04-2013, 20:40
Wysłałam maile do kilku agencji, jak narazie każda odpisuje, że nie ma z tym problemu