• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pochodze z bogatej rodziny, trafiłam na klase średnią i

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pochodze z bogatej rodziny, trafiłam na klase średnią i

pamelaf > 12-04-2013, 0:03

jestem zadowolona. W Polsce miałam piękny dom, piękny pokój, miałam wszystko co chciałam. Do Niemiec jako au pair wyjechałam żeby nauczyć się języka. Trafiłam do rodziny niezbyt zamożnej..ale to nie jest najwazniejsze. Oni są serdeczni i mili, można się z nimi dogadać. Piszę ten post żebyście nie patrzyły tylko na kase bo to nie o to chodzi. Mieszkam w małym pokoiku, jak przyjechałm nawet nie miałam drzwi bo dopiero co się wprowadzali. Mimo to pokochałam rodzinkę i dzieci. Możemy na sobie polegać a chyba o to chodzi w tym programie au pair. Często wiidze komentarze, że moja rodzina jest bogata, ale są skąpi i dziwczyny sie źle czują.. naprawde kasa nie gra roli. Najważniejsza jest pogodność ducha i dopasowanie!
  • Re: Pochodze z bogatej rodziny, trafiłam na klase średnią i

blanca > 12-04-2013, 15:57

To super, że trafiłaś na fajną rodzinkę Iloma dziećmi się opiekujesz i gdzie mieszkasz?

Wiadomo, żadna z nas nie chce być wyzyskiwana, ale tak jak napisałaś- są też inne aspekty, które warto brać pod uwagę przy szukaniu rodziny. Ja wolałabym mieć super rodzinkę, w której dobrze się czuję- nawet jeśli np. nie opłacaliby mi kursu, niż rodzinkę, która płaci za kurs i komunikację miejską, ale np. jestem u nich traktowana jak sprzątaczka i niania w jednym

pamelaf > 24-05-2013, 16:24

Właśnie o to mi chodziło, najczęściej ci co daja więcej...traktują później au pair jak sprzątaczke i wymagaja więcej.. a au pair jest głupio bo więcej dostaje i się nie sprzeciwia i koło się zamyka. Ja mam naprawde super rodzinke...zostały mi jeszcze tylko 2 miesiące... i zaczynam studia w Niemczech

Gosia1423 > 24-05-2013, 22:40

Super, że tak ci się ułożyło! Powodzenia na studiach
  • Starszy wątek Nowszy wątek