• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Tryb życia Amerykanów oraz otyłość

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Tryb życia Amerykanów oraz otyłość

theszprycha > 31-03-2013, 22:54

Nie znalazłam wątku podobnego więc pytam

Mi jeszcze zostało kilka lat zanim zdecyduję się na Au Pair , ale jestem ciekawa jak wygląda tryb życia przeciętnego Amerykanina. Czym sie odżywiają,czy po prostu preferują niezdrowe odżywianie, lub jest tam trudnodostępna. Nie mam pojęcia co o tym myśleć Czy często uprawiają sprort, a może jednak tylko oglądają go w TV? Czy spędzają większość czasu w pracy tak jak Niemcy czy Szwajcarzy, czy normalne godziny pracy i dużo czasu mają dla Siebie?

Otyłość jest tam poważna tak jak nagłaśniają to w mediach? Czy otyli (lub z nadwagą) ludzie stanowią tam większą część populacji? Rozwiejcie stereotypy i powiedzcie jak jest
  • Re: Tryb życia Amerykanów oraz otyłość

anko > 01-04-2013, 6:56

Ciężko na to pytanie odpowiedzieć i wrzucić kazdego Amerykana to jednego wora... wiekszosc Amerykanow duzo pracuje, zdarza sie, ze wracaja z pracy przed samym pojsciem dzieciakow do spania. Wiec praktycznie niania czy au pair wychowuje dzieci. Co do odzywiania i uprawiania sportow. Jedni nie uznaja slodyczy i fast foodow w domu, drugim to nie przeszkadza. Moi hosci jedza pol na pol. A jesli chodzi o otylosc...tu gdzie ja mieszkam, bardzo popularne jest dbanie o sylwetke. Przy plazy mozna zobaczyc od groma biegajacych ludzi czy jezdzacych na rowerach. Wiec tak jak mowie, nie mozna wszystkich wrzucic do jednego wora. Tak samo duzo ludzi wysmiewa sie z "glupoty" Amerykanow. Zdarzylo mi sie poznac ludzi, ktorzy mysleli, ze Polska jest pokryta lodowcem, ale rowniez poznalam osoby, ktore sa naprawde madre, pewnie madrzejsze od nie jednego z nas. Wszedzie mozna poznac osobe nie znajaca geografie, otyla itd, nie tylko w Ameryce. Tak jak stereotypem Polakow jest to, ze duzo pija i kradna. To tylko stereotypy,bo wszedzie sie z tym spotkamy.Takie moje zdanie
  • Re: Tryb życia Amerykanów oraz otyłość

Magda89 > 09-04-2013, 8:03

W Kalifornii dbanie o zdrowie i sylwetkę jest naprawdę widoczne. Wszędzie na półkach sklepowych można znaleźć organiczne jedzenie. Biegają na potęgę i uwielbiają siłownie. W sumie to rzadko kiedy widuję na ulicach otyłych ludzi. Noo i co najfajniejsze....od przyjazdu tutaj schudłam około 7 kilogramów. Przed wyjazdem panicznie bałam się, że mnie przybędzie, bo wszyscy o tym mi mówili i tak jak czytałam, w większości dziewczyny tyją na początku. Ja jestem mega szczęśliwa, że udało mi się trochę zrzucić . W ciągu dnia jak biegam z dzieciakami, jeżdżę samochodem i robie wszystkie inne au pair'owe rzeczy nie mam czasu myśleć o jedzeniu. No i jeszcze teraz odkąd jestem w związku jak to moja przyjaciółka mówi...żywię się miłością! To na pewno pomaga.

Inaczej podobno jest w biedniejszych partiach kraju, gdzie fast foody i śmieciowe jedzenie są najtańsze.
  • Starszy wątek Nowszy wątek