• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

rozczarowanie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• rozczarowanie

• rozczarowanie
  • rozczarowanie

ona20 > 25-03-2013, 21:34

Rodzina dzisiaj mi ozmajmiła,że nie będzie potrzebowała już au pair od połowy kwietnia. Jestem tutaj dopiero 4 miesiące.wiec przyznam,że się trochę zdziwiłam ( dodam,ze z rodzina i dziecmi mam kontakt super,tylko cos sie w ich pracy pozmieniało). Czy rodzina w takim razie powinna mi kupić bilet powrotny do kraju?
  • Re: rozczarowanie

Anjaa > 25-03-2013, 21:49

W sumie.. to im się plany zmieniły, a Ty nie byłaś przygotowana na to. Jeżeli rodzinka jest w porządku, możesz delikatnie o to się zapytać, porozmawiać.

angelaa > 26-03-2013, 13:55

[quote name="ona20"]Rodzina dzisiaj mi ozmajmiła,że nie będzie potrzebowała już au pair od połowy kwietnia. Jestem tutaj dopiero 4 miesiące.wiec przyznam,że się trochę zdziwiłam ( dodam,ze z rodzina i dziecmi mam kontakt super,tylko cos sie w ich pracy pozmieniało). Czy rodzina w takim razie powinna mi kupić bilet powrotny do kraju?[/quote]

a czemu nie chcesz poszukac innej rodzinki?

uważam, że powinni Ci kupić bilet

ona20 > 27-03-2013, 0:10

Myślałam o tym. Tylko chciała bym wyjachać do USA jako au pair. Więc to bez sensu by tu było szukać rodziny na miesiąc,góra dwa. Decyzja rodziny całkowiciepozmieniała mi plany *-*

kasiulek91 > 27-03-2013, 12:08

A na jaki okres czasu byłaś umówiona z rodziną? Uważam, że jeśli zmienili zdanie a miałaś tam być minimum 2 miesiące dłużej to warto pogadać o biletach i o tym czy mogliby zasponsorować/dołożyć się częściowo do biletu

ona20 > 27-03-2013, 16:15

[quote name="kasiulek91"]A na jaki okres czasu byłaś umówiona z rodziną? Uważam, że jeśli zmienili zdanie a miałaś tam być minimum 2 miesiące dłużej to warto pogadać o biletach i o tym czy mogliby zasponsorować/dołożyć się częściowo do biletu [/quote]

Umowiona bylam z rodzinką na 12 miesięcy. Oraz na to,że oni kupują bilet na przyjazd i powrót. Lecz agencja mi powiedziała,że nie mają takiego obowiązku,żeby kupić mi bilet.

Saiisuke > 27-03-2013, 20:35

Skoro wyjechałaś z agencji to agencja nie poszuka Ci teraz nowej rodziny? Zdaje się, że powinnaś mieć szansę na rematch.

ona20 > 27-03-2013, 21:31

[quote name="Saiisuke"]Skoro wyjechałaś z agencji to agencja nie poszuka Ci teraz nowej rodziny? Zdaje się, że powinnaś mieć szansę na rematch.[/quote]

Sądzę,że na pewno agencja by mi wyszukała rodzinę- ale napisałam już - Myślałam o tym. Tylko chciała bym wyjachać do USA jako au pair. Więc to bez sensu by tu było szukać rodziny na miesiąc,góra dwa. Decyzja rodziny całkowiciepozmieniała mi plany *-*
  • Starszy wątek Nowszy wątek