-
-
Podróż - opłata za bilet
evvve01 > 17-03-2013, 11:37
Hey.
Mam pytanie . Czy podróż z reguły opłaca au-pair ? -
Re: Podróż - opłata za bilet
Ronie > 17-03-2013, 11:49
Z tego, co się naczytałam, w Europie zależy to od rodziny i dogadania się z nią, bo zdarza się też, że opłaty rozkładane są pół na pół.
Poza Europę już chyba należy to do rodziny. -
Saiisuke > 17-03-2013, 14:36
Jeżeli jedziesz na własną rękę to zależy od tego jak się dogadasz. W zeszłym roku mi się udało i wakacyjna rodzina znaleziona na apw zapłaciła mi za bilety w obie strony.
Przy wyjazdach wakacyjnych z agencji to aupair płaci za bilety, przy wyjazdach z agencji na rok za bilety płaci rodzina. Z tego co pamiętam to np. w prowork przy kontrakcie 6mcy jeden bilet kupuje aupair, a drugi rodzina. -
evvve01 > 17-03-2013, 15:14
Czyli jeśli szukam na wlasną rękę, to mogę się ich o to zapytać w liście ?
Chyba trochę tak nieładnie, sama nie wiem... -
blondemuffin > 25-03-2013, 18:23
[quote name="evvve01"]Czyli jeśli szukam na wlasną rękę, to mogę się ich o to zapytać w liście ?
Chyba trochę tak nieładnie, sama nie wiem...[/quote]
może zasugeruj że np. w agencjach są różne zasady i przykładowo jak jedziesz na dłużej to rodzina opłaca bilet i co oni na to, według mnie to nic strasznego skoro np. poza Europą w większości to rodziny płacą za bilet. -
PolishGirl > 26-03-2013, 0:21
ja byłam w pro... i nawet nie wiedziałam, że rodzina może mi zapłacić za bilet. ale babka z agencji mi powiedziała o tym i sama zaproponowała, że zapyta moją rodzinkę o to. po 2 godz miałam odp. ze mi zwrócą za bilet kasę. -
kasiulek91 > 28-03-2013, 1:54
Myślę, że warto zapytać. Jeśli zrobisz to w grzeczny sposób nie narzucając rodzince tego, że MUSZĄ Ci kupić bilety tylko CZY istnieje możliwość, że oni płaca za bilety to nie powinni się obrazić! Na pewno dostają sporo takich pytań od potencjalnych au pairek
Ja przy moich wakacyjnych wyjazdach do Irlandii zawsze sama musiałam płacić za swoje bilety