• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jakie wynagrodzenie zaproponować?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Jakie wynagrodzenie zaproponować?

wywrotka_18 > 07-03-2013, 23:03

Nie wiem czy powinnam to pisać tutaj,ale zaryzykuje

Mam problem,pisze z kilkoma rodzinami i jedna z nich zadała mi pytanie ile chciałabym zarabiać tygodniowo.

Więc miałabym się zajmować dziewczynką 8 miesięcy w godzinach od 8-18.30 przez 5 dni w tygodniu. Więc trochę dużo. Mieszkają 20 min od centrum Londynu.Mama jest z Polski,a ojciec z UK.

Jakieś propozycję? To mój pierwszy wyjazd jako au pair i nie chce dać za dużej kwoty,żeby ich nie zrazić,ale z drugiej strony nie chcę też liczyć każdego funta. Także pomocy
  • Re: Jakie wynagrodzenie zaproponować?

Saiisuke > 07-03-2013, 23:57

Za ponad 50h pracy tygodniowo należy Ci się co najmniej 130 Ł, jeśli nie więcej. A w ogóle to powinnaś poszukać innej rodziny. Nie będziesz mieć czasu dla siebie, na zwiedzanie czy szkołę językową, za to będziesz padać wykończona na twarz z przemęczenia. Normalnie aupair pracują 30h/tyg, a MAKSYMALNIE 40h/tyg. Nie daj z siebie zrobić niewolnicy!

blanca > 08-03-2013, 11:59

Też myślę, że nie ma co się pchać, do takiej rodziny, no chyba że wyjazd au pair traktuje ktoś jako zarobkowy i wyciągnie od rodziny dużo kasy, ale to chyba się zdarza raz na milion rodzin;p

Jedyny plus tej sytuacji, to taki, że dziecko jest małe i dużo śpi, albo leży, więc jest troszeczkę mnie zajmujące niż np.2-3 latek.

W Niemczech aupair dostaje 260 euro za 30 godzin, jakbym miała pracować 50 godzin, to za mniej niż 400 euro bym nie chciała- tyle wynosi mini jobs w DE czyli pół etatu. Ale mimo wszystko wolałabym zacząć pracę np od 15 do 19 i mieć szansę rano coś pooglądać, z kimś się spotkać i wieczorem ewentualnie gdzieś od czasu do czasu wyjść.

W Anglii te 130 funtów to chyba też byłoby minimum, ale nie znam aż tak dobrze tych realiów.

kasiulek91 > 09-03-2013, 17:00

Nie wiem ile kasy zaproponować, bo nie znam się na tym ile zarabiają au pair w UK ale nie wydaje mi się, żeby opieka 8miesięcznym dzieckiem była aż tak straszna. Njamłodsze dziecko jakim się opiekowałam miało 1 roczek i 1 miesiąc, ale znam tak małe dzieci. Takie dzieci jeszcze dość dużo śpią w ciągu dnia więc nie będziesz padać na twarz jak to ktoś pisał w poprzednim poście Ja bym przyjęła tą ofertę, bo mieszkają niedaleko Londynu i w weekendy możesz zwiedzać i myślę, że nie będziesz problemu żeby znaleźć jakiś kurs np. na 19:30 w Londynie to spokojnie po pracy byś mogła jeździć Jeśli pensja nie będzie zła to oferta wydaje się fajna

wywrotka_18 > 09-03-2013, 17:34

Właśnie dostałam od nich odpowiedz,ze chcą mi dać zawrotną kwotę 75 funtów. Chyba serio ich odrzucę,no bo to wychodzi jakieś 1,5 funta na godzinę,pazerna na kasę nie jestem,ale sorry

Tylko,że kuszę mnie ze względu na to,że mieszkają najbliżej Londynu,do centrum tylko 20 min,pozostałe rodziny z którymi piszę mieszkają już jakieś 30 km od centrum,a chciałabym jak najbliżej żeby nie przepłacać na bilety i nie gnić wieczorami w pokoju.

Ale dziękuje za odpowiedzi,dałyście mi trochę do myślenia,bo znając mnie już bym się godziła,a jednak trzeba się cenić

blanca > 10-03-2013, 0:21

A kiedy chcesz wyjechać ? Bo na pewno znajdziesz jeszcze jakieś oferty. Ja dostałam ich ponad 30 w ciągu 2 miesięcy, chociaż aktualnie nie jestem najlepszą kandydatką

(chciałam jechać tylko na 6 mies, z aparatem na zębach-więc muszę wracać do PL, nie potrafię gotować:p) Możesz jeszcze dać ogłoszenie na gumtree, ja tak kiedyś szukałam rodzin w Anglii i dostałam dość dużo odpowiedzi- ostatecznie zdecydowałam się wtedy jednak na Niemcy.

Może i małe dzieci dużo śpią, ale mimo wszystko musisz z nim cały dzień być- jeśli komuś wystarczą tylko weekendy, żeby się z kimś spotkać albo coś pooglądać, to ok

wywrotka_18 > 10-03-2013, 11:56

Chcę wyjechać w czerwcu. To jest tylko jedna z kilku rodzin z którymi piszę z czego jedną mam już "zaklepaną". Ale ciągle jeszcze szukam lepszych ofert Ta rodzina jednak chyba musi sobie poszukać kogoś innego,bo faktycznie,nie jadę do mojego wymarzonego kraju po to,żeby pracować od rana do wieczora i to za taką kasę

Saiisuke > 10-03-2013, 14:44

Może i 8miesięczne dziecko dużo leży i śpi, ale już 2-3 miesiące później zaczyna chodzić i wtedy można oszaleć biegając za dzieciakiem.

wywrotka_18 > 11-03-2013, 20:51

Dokładnie,tym bardziej,że tam miałabym pracować 9-1 miesięcy,chyba bym zwariowała z takim dzieckiem tyle godzin

kasiulek91 > 12-03-2013, 12:29

Czy ja wiem nawet 2letnie dzieci jeszcze dużo śpią Ja się opiekowałam chłopcem 13-15 miesięcy (bo byłam 3 miesiące z nim) i to całe chodzenie i bieganie nie było problemem (problemem był tylko chrakter Michaela, który uwielbiał krzyczeć w niebogłosy ). Ale mimo wszystko uwielbiam małe dzieci i staram się wybierać rodzinki, które mają właśnie dzieci w wieku 1-4 latka (co najmniej jedno ), bo takie dzieci są the best I wcale nie trzeba przy nich harować :o
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna