• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rodziny z trochę innymi wymaganiami

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Rodziny z trochę innymi wymaganiami

Ronie > 04-03-2013, 19:45

Wiele z Was szuka/ło rodzinki przez APW, stąd też mam takie pytanie - czy gdy wysyłacie wiadomości, że jesteście zainteresowane, to tylko do rodzin, które pasują IDEALNIE? Czy np. jeśli szukają kogoś o rok młodszego/starszego, albo powiedzmy w innym terminie (ale oczywiście z niedużą różnicą czasu), to też warto pisać?
  • Re: Rodziny z trochę innymi wymaganiami

Gosia1423 > 04-03-2013, 23:11

Jak dostaną masę aplikacji to napiszą, że nie pasujesz do ich profilu Nie wiem jak inni, ale próbować zawsze można

Saiisuke > 05-03-2013, 1:39

Wysyłałam do tych pasujących tak mniej więcej, zawsze szczegóły można dopracować, np. co do terminu. Miałam zasady, których nigdy nie naginałam - nigdy nie pisałam do rodzin z niepełnosprawnymi dziećmi (nie poradziłabym sobie), takich które już miały aupair (nie chciałam być porównywana) itp.

wywrotka_18 > 05-03-2013, 22:09

Ja szukam rodziny na APW i szczerze mówiąc to kiedy wysyłam aplikacje patrzę jedynie na mniej więcej zgadzające się daty. Część mnie odrzuca nawet jeśli wszystko się zgadza,albo jeśli mnie "chcą" to zaczynamy rozmowę i pytamy o szczegóły. Np piszę z rodzinką,która jeżeli patrząc na profil powinna być nieodpowiednia,a w rozmowie wyszło tak,że są mniej więcej pasujący. Także nie wszystko jest zawarte w profilu i warto zainteresować innych swoją ofertą,nigdy nie wiadomo co wyjdzie w rozmowie

Ronie > 06-03-2013, 20:23

Właśnie zauważyłam taką dziwną zależność, że póki jako pierwsze odrzucają mnie te niby najbardziej zgodne z moim profilem rodziny. :]

wywrotka_18 > 06-03-2013, 23:34

Też to zauważyłam,mimo,że informacje o mnie były identyczne jak te w ich wymogach,to później cudowny mail,że profil nie pasuje. Cóż może im się kolor włosów nie podoba,albo nazwisko za trudne,bo nie wiem o co niektórym chodzi

olivek > 07-03-2013, 17:26

moze maja duzo propozycji

ja jak szukalam przez strone to wysylalam tam gdzie mi miejsce pasowalo, ilosc dzieci i ich wiek

co do reszty wychodzilam z zalozenia, ze da sie dogadac

prettyvisitors > 07-03-2013, 21:59

Dziewczyny na forum kiedyś mi doradziły, żeby przy szukaniu rodzinki w Hiszpanii dać sobie przy wyszukiwaniu Wielką Brytanię, jeśli bardzo dobrze znam język. Właśnie tak zrobiłam rok temu i w ten sposób znalazłam hf. Oczywiście część upiera się przy native speakerze, ale innym zależy po prostu na bardzo dobrej znajomości angielskiego.

alciak > 11-03-2013, 17:46

nie, ja wysyłam nawet jeśli nie wszystko pasuje, ale jak do tej pory poszukiwania idą marnie, bo poza pisaniem z kilkoma rodzinkami, nie bylo nic wiecej ;(

Ronie > 11-03-2013, 23:35

[quote name="alciak"]nie, ja wysyłam nawet jeśli nie wszystko pasuje, ale jak do tej pory poszukiwania idą marnie, bo poza pisaniem z kilkoma rodzinkami, nie bylo nic wiecej ;([/quote]

Przynajmniej miałaś okazję popisać z rodzinkami, ja wciąż widzę tylko te koperty z czerwonymi minusami i standardowe teksty usprawiedliwiające odrzucenie mojego zgłoszenia. Pocieszam się jedynie tym, że im bliżej wakacji, tym więcej rodzinek prawdopodobnie założy profil.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna